Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Σκιάθος”

Κάποια στιγμή, αποφασίσαμε ότι δεν είχαμε πλέον το δικαίωμα να παρακολουθούμε τα πράγματα σαν παθητικοί θεατές, ότι το παιγνίδι της αντιστροφής της πορείας προς την ποιοτική αναβάθμιση του νησιού δεν είχε χαθεί οριστικά και ότι ο αγώνας για να πετύχουμε το στόχο μας άξιζε κάθε κόπο. Ιδρύσαμε, λοιπόν, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “η Σκιάθος”, στον οποίο και σας καλούμε να συμμετάσχετε και με τις δικές σας δυνάμεις, όσο μικρές και εάν νομίζετε ότι είναι αυτές.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Σκιάθος Νομός: ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Περιφέρεια: Θεσσαλία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Κάποια στιγμή, αποφασίσαμε ότι δεν είχαμε πλέον το δικαίωμα να παρακολουθούμε τα πράγματα σαν παθητικοί θεατές, ότι το παιγνίδι της αντιστροφής της πορείας προς την ποιοτική αναβάθμιση του νησιού δεν είχε χαθεί οριστικά και ότι ο αγώνας για να πετύχουμε το στόχο μας άξιζε κάθε κόπο. Ιδρύσαμε, λοιπόν, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “η Σκιάθος”, στον οποίο και σας καλούμε να συμμετάσχετε και με τις δικές σας δυνάμεις, όσο μικρές και εάν νομίζετε ότι είναι αυτές. Στα πρώτα μας αυτά βήματα βρήκαμε συμπαραστάτες πολύτιμους: αποτέλεσε για μας ευχάριστη έκπληξη το αμέριστο ενδιαφέρον και η ζεστασιά της υποδοχής της προσπάθειας από πολλούς μόνιμους κατοίκους του νησιού πρώτα, από τους Σκιαθίτες της διασποράς, από τους Έλληνες η ξένους που έχουν ιδιοκτησία στο νησί, από τις σημερινές δημοτικές αρχές, από τους επί κεφαλής της Μονής Ευαγγελίστριας, όπου και θα εγκατασταθεί ο Σύλλογος και από ένα σωρό άλλους.

  Ποιοι είναι, πιο συγκεκριμμένα και πιο αναλυτικά, οι σκοποί του Συλλόγου; Το απλούστερο είναι να τους αντιγράψουμε ατόφιους από το επίσημο Καταστατικό του. Να λοιπόν τι αναφέρει αυτό σαν σκοπούς:

  Η ενεργός παρουσία και η κατά το δυνατό συμβολή του Συλλόγου στη διάσωση, διατήρηση και ενδυνάμωση των παραδοσιακών, πολιτισμικών και αισθητικών αξιών του νησιού.

  Πιο συγκεκριμένα,

  Εκπόνηση προτάσεων και οργάνωση δραστηριοτήτων όπως:

  -προσπάθεια ανάπλασης της όψης της πόλης της Σκιάθου προκειμένου αυτή να γίνει πιο καλαίσθητη και ελκυστική
  -συμβολή στη διάσωση παραδοσιακών κτισμάτων αλλά και ιστορικών διαδρομών
  -συντήρηση εκκλησιών και εξωκλησιών
  -επιμέλεια ειδικών εκδόσεων
  -Η ενδυνάμωση του ποιοτικού στοιχείου διαβίωσης στο νησί, μέσα από την αισθητική και περιβαλλοντική προστασία του φυσικού κάλλους του, του πράσινου, των δασών, των ακτών, των θαλασσών και των υπογείων υδάτων.

  Πιο συγκεκριμένα, εκπόνηση προτάσεων και οργάνωση δραστηριοτήτων όπως:

  -ενέργειες για εξασφάλιση ελέγχου στη δόμηση και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων και του αποχετευτικού συστήματος

  -ενέργειες για τη βελτίωση των υφισταμένων έργων υποδομής
  -διοργάνωση εκστρατειών καθαριότητας με συμμετοχή εθελοντών από όλους τους κατοίκους και τους συλλόγους, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου.
  -Σύσταση ομάδας εθελοντών που θα αναλαμβάνει ενεργά δράσεις Πολιτικής Προστασίας σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και προς υποβοήθηση του έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)
  -Η συμβολή του Συλλόγου στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, στον εκσυγχρονισμό των δομών, καθώς και στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη.

  Πιο συγκεκριμένα,
  Εκπόνηση προτάσεων και οργάνωση δραστηριοτήτων όπως:

  -οργάνωση επιμορφωτικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων
  -προσπάθεια για τη βελτίωση των συγκοινωνιών προς και από τη Σκιάθο
  -ενίσχυση αθλητικών προγραμμάτων και δράσεων
  -προτάσεις για ανάπτυξη θεματολογικού τουρισμού με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την -προσέλκυση υψηλότερου επιπέδου επισκεπτών στο νησί
  -προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συμμετοχής της νεολαίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και αναβάθμισης της ποιότητας προσφερομένων υπηρεσιών.
  -Τέλος, η στενή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, με τους άλλους τοπικούς συλλόγους αλλά και αρμόδιους φορείς εντός και εκτός Ελλάδος με στόχο την ενδυνάμωση των προοπτικών ποιοτικής αναβάθμισης του νησιού.

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.