Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων Σύρου

Έχουμε ως σκοπό την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών του Συλλόγου, την διατήρηση της παράδοσης, την προστασία των ιστορικών κτιρίων, μονοπατιών, του φυσικού πλούτου των Χρούσσων και του περιβάλλοντος γενικότερα, την πολιτιστική δράση κ.λ.π.

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Χρούσσα Νομός: ΚΥΚΛΑΔΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΙΔΡΥΣΗ : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων ιδρύθηκε το 2002 στη Σύρο με πρόεδρο την Καίτη Κοντιζά έως το 2004 και από το 2004 έως και σήμερα με πρόεδρο τον Νίκο Κοντιζά και έχει έδρα το πρώην Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης.

ΣΚΟΠΟΣ : Έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών του Συλλόγου, την διατήρηση της παράδοσης, την προστασία των ιστορικών κτιρίων, μονοπατιών, του φυσικού πλούτου των Χρούσσων και του περιβάλλοντος γενικότερα, την πολιτιστική δράση κ.λ.π.

ΔΡΑΣΗ : Ο Σύλλογος έχει ενεργοποιηθεί σε πολλούς τομείς, όπως την θεσμοθέτηση της Εορτής της Πρωτομαγιάς, την Δενδροφύτευση , Σεμινάρια για την πυροπροστασία, προστασία των νεοκλασικών κτιρίων της περιοχής μας, την κοινωνική αλληλεγγύη (Προσφορά στη κατ΄οίκον Νοσηλεία, γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα, στέγη Ανηλίκων Σύρου κ.α.).

ΘΕΑΤΡΟ : Ο Σύλλογος για πρώτη φορά το 2009 δραστηριοποιήθηκε στα θεατρικά δρώμενα του νησιού μας με την κωμωδία του Δ. ΨΑΘΑ «Εξοχικόν κέντρον ο Έρως» που η Θεατρική μας ομάδα, σε Σκηνοθεσία Γρ. Γαλάντη, απέδωσε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Απόλλων. Το 2010 η θεατρική ομάδα του Συλλόγου παρουσίασε την κωμωδία «Τα κίτρινα Γάντια» σε σκηνοθεσία Γεωργίου Πάχου που επίσης είχε μεγάλη επιτυχία. Εφέτος θα παρουσιάσει την κωμωδία «Μια τρελή-τρελή οικογένεια».

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων, με δικά του έξοδα, έκτισε τους τοίχους της αυλής του Σχολείου και έδρας του, και τσιμεντόστρωσε αυτήν πληρώνοντας τους εργάτες ( ο Δήμος προδέφερε την πέτρα και το τσιμέντο ). Επίσης το 2010 με έξοδα του Συλλόγου έγινε επισκευή και βάψιμο στο πρώην Δημ. Σχολείο Φανερωμένης και στις αποθήκες.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων:

1. αγόρασε τις κολόνες φωτισμού για μέρος των δρόμων του χωριού και με την βοήθεια του Δήμου τοποθετήθηκαν στο δρόμο,

2. αγόρασε παγκάκια και ξύλινους κάδους σκουπιδιών τα οποία τοποθετήθηκαν στο δημόσιο δρόμο και στις εκκλησίες του χωριού

3. αντικατάστησε τις παλιές μπασκέτες με νέες από το χώρο ιδικά διαμορφωμένο για την καλαθοσφαίριση

4. αγόρασε από το φυτώριο μεγάλα πευκάκια και τα φύτεψε κατά μήκος του δρόμου των Χρούσσών και ο Δήμος τοποθέτησε τα λαστιχάκια για το πότισμα.

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.