Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ» ιδρύεται το 1975.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  320 μέληΤοποθεσία: Θεσσαλονίκη Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Θεσσαλονικείς

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Γίνεται πραγματικότητα το όνειρο μιας ομάδας ανθρώπων να συσπειρώσουν όλους τους καταγόμενους από το χωριό μας και ζουν διασκορπισμένοι στη Θεσσαλονίκη σε ένα φορέα που θα είναι ο κοινός τόπος συγκέντρωσης, επαφής και μνήμης. Στις 16 Ιουλίου 1975 εκλέγεται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο. Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί 320 μέλη. Το 1984 δημιουργείται τράπεζα αίματος στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση εθελοντών αιμοδοτών όλα αυτά τα χρόνια είναι συγκινητική και η προσφορά αυτή που έχει σχέση με ότι πιο πολύτιμο αγαθό διαθέτει ο άνθρωπος – ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ- γίνεται προσφορά ζωής από τα μέλη μας. Το 1997 ο Σύλλογος εκδίδει το βιβλίο του καθηγητή συγγραφέα κ. Κυριάκου Παπακυριάκου «Η κοινότητα του Αγίου Πνεύματος Σερρών και προσφορά και ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας», ο οποίος ευγενικά παραχωρεί τα συγγραφικά του δικαιώματα στο Σύλλογο.

  Το 1999 γίνεται ηχογράφηση ενός διπλού μουσικού CD με παραδοσιακά του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής. Η φιλική συμμετοχή της γνωστής τραγουδίστριας και επίτιμου μέλους του Συλλόγου Γλυκερίας δίνει στο έργο ιδιαίτερη αξία. Την ίδια χρονιά ο Σύλλογος γίνεται μέλος στην «Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων νομού Σερρών Θεσσαλονίκης». Συμμετέχει σε τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν σχέση μα την παράδοση (ΕΤ3, TV100, TV Μακεδονία, TV Σέρρες κ.λ.π.) σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (Λαϊκός Χειμώνας, 6η Χορωδιακή Συνάντηση Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Πέλλας κ.ά.) και ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Η Ομοσπονδία στα πάτρια στις Σέρρες, 1ο Ελληνοβουλγαρικό Διαπολιτιστικό Γεγονός στη Δράμα, 1η Μεγάλη Πανσερραϊκή Γιορτή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας). Συνδιοργανώνει και συμμετέχει στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο χωριό μας το Άγιο Πνεύμα. Έχει στενή συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους για την υλοποίηση των οραμάτων των ανθρώπων που δούλεψαν, δουλεύουν και θα δουλεύουν για τη διάσωση, τη διατήρηση και τη μεταλαμπάδευση στους νεότερους της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.