Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

Με στόχο την πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική αναβάθμιση του χωριού και τη διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων δημιουργήθηκε ο Σύλλογος το 1975.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  400 μέληΤοποθεσία: Νεοχωρούδα Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Μακεδόνες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στην αιχμή του ενδιαφέροντος του Συλλόγου βρίσκονται τα πολυπληθή χορευτικά συγκροτήματα με τις τόσο ζωηρόχρωμες παραδοσιακές ενδυμασίες: τμήματα παιδικά , εφήβων, ενηλίκων, ηλικιωμένων. Με αμείωτο ενδιαφέρον εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με νέα μέλη. Αξιοσημείωτο φαινόμενο για κάθε λαογράφο! Τα χορευτικά της Νεοχωρούδας συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους τόσο σε τοπικές όσο και σε άλλες διοργανώσεις, ακόμη και στο εξωτερικό . Με διακρίσεις και βραβεία ακόμη και διεθνή.

  Τα τμήματα χορωδίας μικρών και ηλικιωμένων είναι πολυπρόσωπα και με ιστορία ετών. Το τμήμα σκιτσογραφίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών παιδιών. Το λαογραφικό μουσείο και το φωτογραφικό αρχείο όπως και η βιβλιοθήκη , είναι πλούσια σε περιεχόμενο και περιμένουν την ανάπτυξη και εμφάνισή τους σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους γιατί αξίζει τον κόπο. Η ομάδα αιμοδοσίας, ενεργή εδώ και πολλά χρόνια, είναι συχνά αρωγός στα μέλη της και όχι μόνο. Υπάρχει ακόμη και η ορειβατική ομάδα που ιδρύθηκε το 1991.

  Εορταστικές χριστουγεννιάτικες διοργανώσεις, αναβίωση εθίμων, ανθοεκθέσεις, μπαζάρ, οργάνωση διαλέξεων, θεατρικές παραστάσεις, χοροεσπερίδες, συναυλίες, τιμητικές εκδηλώσεις, έκδοση των παραδοσιακών τραγουδιών σε cd και τόσα άλλα επιτελούνται τακτικά λόγω της πρωτοβουλίας του Συλλόγου. Η σπουδαιότερη από τις δραστηριότητες με τα περισσότερα δρώμενα είναι ο εβδομαδιαίος εορτασμός κάθε Ιούλιο στη γιορτή της Αγίας Παρασκευής.

  Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας με τη διοργάνωση των αξιόλογων εκδηλώσεων συμβάλει εκτός από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου , στην ανάδειξη των εγχώριων προϊόντων , στην προβολή του χωριού και των κατοίκων του και στην αναγνωρισιμότητά του.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.