Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Όμιλος «Νόστος» Πισσουρίου

Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Νόστος» Πισσουρίου ιδρύθηκε το 2000 και έχει ως έδρα του το όμορφο παραλιακό χωριό της Λεμεσού, το Πισσούρι.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Κύπρος Φυλή: Κύπριοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ιδρύθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με σκοπό να διαφυλάττει την παράδοση, να προάγει τον πολιτισμό και να διατηρεί την ιστορία του τόπου μας. Μέριμνά μας είναι η διαφύλαξή της παραδοσιακής μας κληρονομιάς και η μετάδοση της στο παρόν και στο μέλλον. Απώτερος μας στόχος είναι να φέρουμε σε επαφή τους νέους με την παράδοση και να τους μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη γι΄ αυτήν.

  Από τα πρώτα του βήματα στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας, ο Νόστος έχει ξεχωρίσει λόγω της έντονης δραστηριότητάς του. Διαθέτει χορευτικά τμήματα για παιδιά και ενήλικες καθώς και θεατρικό τμήμα. Λειτουργεί παράρτημα του ομίλου και στη Λευκωσία. Οι χοροί που διδάσκονται είναι κυρίως κυπριακοί αλλά και χοροί από όλη την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην αυθεντικότητα και στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

  Ο Όμιλος διατηρεί βεστιάριο με πιστά αντίγραφα αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών της Κύπρου οι οποίες κατασκευάστηκαν ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδικασία κατασκευής. Συγκεκριμένα οι φορεσιές είναι από τις περιοχές: Παλαιχώρι, Μεσαορία, Λευκωσία, Παλαιομέτοχο και Πάφο. Εκτός από τις φορεσιές της περιοχής μας, διαθέτουμε και φορεσιές από άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου. Το βεστιάριο μας συνεχώς εμπλουτίζεται και με άλλες φορεσιές που βρίσκονται στη διαδικασία της κατασκευής.

  Κάθε χρόνο ο όμιλος διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των παραδόσεων και την αναβίωση των εθίμων του τόπου μας. Η κύρια εκδήλωση του ομίλου είναι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ που διοργανώνεται εδώ και 16 χρόνια, κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Πισσουρίου. Στο φεστιβάλ φιλοξενούμε συγκροτήματα από την Κύπρο και όλη την Ελλάδα.

  Ο Νόστος εκπροσωπεί επάξια την Κύπρο σε εμφανίσεις στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε πανελλαδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, αποδεχόμενος προσκλήσεις σε φεστιβάλ ή σε παραστάσεις άλλων συλλόγων. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε με μεράκι για τη διατήρηση της παράδοσής μας και την ευτυχία της ψυχής μας.

  Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πολιτιστικού μας Ομίλου είναι η Φρόσω Δημητρίου.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.