Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου Καβάλας ιδρύθηκε το 1980 με σκοπό την πολιτιστική και μορφωτική ανάπτυξη των κατοίκων της περιοχής ,καθώς και την καταγραφή και διατήρηση της λαϊκής μας κληρονομιάς.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  300 μέληΤοποθεσία: Χρυσούπολη Καβάλας Νομός: ΚΑΒΑΛΑΣ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στην πορεία της προσφοράς του ο Σύλλογος δημιούργησε για τα μέλη του τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών στα οποία διδάσκονται χοροί από όλη την Ελλάδα και εκπροσωπούν τον σύλλογο και την περιοχή μας σε πλήθος φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα λειτουργούν δύο τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακών μουσικών οργάνων ( γκάιντα, καβάλι, νταούλι, θρακιώτικη λύρα) και νεανική χορωδία.

  Ο Σύλλογος μας διαθέτει δυο θεατρικές σκηνές, μια ενηλίκων και μια παιδική που κάθε χρόνο παρουσιάζουν παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, Από την φετινή χρονιά λειτουργεί ομάδα ανάγνωση παραμυθιών. Κορυφαία στιγμή για το Σύλλογο μας το πολιτιστικό φεστιβάλ Καλλιρόη ,ένα δεκαημερο με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις (θεατρικές παραστάσεις ,εμφανίσεις χορωδιών ,εκδηλωσεις για τα παιδιά ,εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας). Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι το παιδικό εφηβικό φεστιβάλ που φέτος θα διοργανωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου καθώς και το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις 13 Σεπτεμβρίου,

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.