Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι Της Παράδοσης»

Καλώς ήρθατε στην πιο τρελή παρέα των φίλων της παράδοσης! Σας καλούμε να γίνετε κι εσείς ένας από εμάς αρκεί να έχετε διάθεση και φυσικά όρεξη για χορό.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  150 μέληΤοποθεσία: Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» ιδρύθηκε επίσημα το 2008, προϋπάρχει όμως σαν χορευτική ομάδα της κοινότητας, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Περικλή Διαμαντή, από το 1998. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και η δύναμή του αγγίζει περίπου τα 150 μέλη.

  Σκοπός και στόχος του Συλλόγου είναι η διάσωση, διατήρηση και πιστή διάδοση της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας μας στις επερχόμενες γενιές και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Για την επίτευξη του στόχου αυτού έχουν δημιουργηθεί οκτώ χορευτικά τμήματα (παιδικά, εφηβικά, νέων και ενηλίκων), τα οποία διδάσκονται και παρουσιάζουν χορούς από όλη την Ελλάδα. Τα τμήματα αυτά πλαισιώνουν εκδηλώσεις πολιτιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.

  Επίσης, έχουν καθιερωθεί δύο ετήσιες εκδηλώσεις, το «ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», όπου τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας παρουσιάζουν χορούς, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα και οι «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον πολιτισμό διαφορετικών, κάθε φορά, Ελληνικών τόπων της Μικράς Ασίας.

  Εκτός των άλλων, ο Σύλλογος είναι περήφανος και για την ιματιοθήκη του, η οποία πλουτίζεται συνεχώς και αποτελείται ήδη από 650 φορεσιές από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τον Πόντο, την Καππαδοκία, τη Μ. Ασία, τα Νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου πελάγους καθώς και από την Κύπρο. Πολλές από αυτές είναι αυθεντικές. Εδώ και τέσσερα χρόνια, ένα τμήμα των φορεσιών προβάλλεται δημόσια σε εκθεσιακό χώρο, γεγονός που ο Σύλλογος καθιέρωσε σαν ετήσιο θεσμό του.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.