Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου ιδρύθηκε τον Απρίλιο 2015,

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  63 μέληΤοποθεσία: Σκόπελος Νομός: ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Περιφέρεια: Θεσσαλία Φυλή: Σκοπελίτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Σκοποί του Συλλόγου είναι:

  • Η ενημέρωση, διδασκαλία και πληροφόρηση γύρω από την τέχνη της μουσικής και του χορού, μέσα από συναντήσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις, σεμινάρια από επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς/χορευτές και εκμάθηση μουσικής και χορών, τόσο παραδοσιακών όσο και σύγχρονων-μοντέρνων, τόσο ελληνικών όσο και ξένων.
  • Η συγκρότηση θεατρικής και κινηματογραφικής ομάδας, η διοργάνωση θεατρικών εκδηλώσεων και η προβολή κινηματογραφικών ταινιών.
  • Η ενασχόληση, η επιμέλεια, η προώθηση και η επιτήρηση καλλιτεχνικών δρώμενων στη περιοχή της Σκοπέλου αλλά και σε ευρύτερες περιοχές του Δήμου Σκοπέλου.
  • Η οργάνωση βιβλιοθήκης με προσφορά βιβλίων από μέλη ή μη του Συλλόγου, με δυνατότητα δανεισμού αυτών.
  • Η οργάνωση και διατήρηση ιματιοθήκης, αποτελούμενης από παραδοσιακές φορεσιές-στολές, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ενδυματολογικών αναγκών της χορευτικής ομάδας κατά τη διάρκεια των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, φωτογραφίσεων, σε περιόδους εορτών, σε παρελάσεις κ.λ.π. Επιπρόσθετα, παρέχεται στα μέλη του Συλλόγου, η δυνατότητα θέσης των ως άνω παραδοσιακών στολών προς ενοικίαση έναντι αντιτίμου, με ταυτόχρονη υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού για την ημερομηνία για την οποία έλαβε υποχρέωση να το κάνει, ορίζεται χρηματική ποινή αποζημίωσης ή αντικατάσταση της απολεσθείσας στολής εντός εύλογου διαστήματος, για το ύψος/είδος της οποίας αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
  • Η οργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλα Σωματεία ή Ενώσεις της ελληνικής Επικράτειας, καθώς και η διοργάνωση σεμιναρίων φωτογραφίας από ερασιτέχνη/ες αλλά και από επαγγελματία/ες φωτογράφο/ους.
  • Η έκδοση και κυκλοφορία εντύπου με ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
  • Η καλλιέργεια σχέσεων του Συλλόγου και των μελών του με παρεμφερείς Συλλόγους και τα μέλη τους, του εσωτερικού ή του εξωτερικού, η συνεργασία τους στην κοινή προβολή του χορού και των υπολοίπων ως άνω δραστηριοτήτων και η από κοινού διενέργεια εκδηλώσεων προς υποστήριξη των σκοπών του Συλλόγου.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.