Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεροτριβιάς

O Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεροτριβιάς ιδρύθηκε το 2010.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  210 μέληΤοποθεσία: Νεροτριβιά Εύβοιας Νομός: ΕΥΒΟΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα Φυλή: Ευβοιώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Η Νεροτριβιά βρίσκεται στο δυτικό κομμάτι του δήμου Δυρφίων – Μεσσαπίων (Β.Δ. των Πολιτικών κοντά στις ακτές του Ευβοικού). Η Νεροτριβιά έχει σήμερα περίπου 550 κατοίκους και σε αυτή ανήκει ο παραλιακός οικισμός της Δάφνης. Η κατοίκηση στην περιοχή αρχίζει από του νεολιθικούς χρόνους. Ένας οικισμός αυτής της περιόδου έχει εντοπισθεί στη θέση Δάφνη στο νότιο άκρο της παραλίας της Νεροτριβιάς. Στον ίδιο χώρο αργότερα, κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, υπήρχε εκτεταμένη έκταση. Το όνομα του χωριού έχει σχέση με τα νεροτριβία που υπήρχαν παλιότερα εκεί.

  Τα νεροτριβία χρησίμευαν για την επεξεργασία χοντρών μάλλινων υφασμάτων (βελέτζες) στα ποτάμια με τρίψιμο της επιφάνειάς τους. Η περιοχή της Νεροτριβιάς χτισμένη σε καταπράσινα υψώματα με θέα προς τον Ευβοικο, φημίζεται για τους ελαιώνες της και το εξαιρετικής ποιότητας λάδι που βγάζει. Η εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, χτίστηκε το 1917. πριν τη Δάφνη υπάρχει και η πολύ παλιά εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Σε απόσταση σχεδόν 4,5 χλμ από τη Νεροτριβιά σε υψόμετρο 530 μ. αξίζει κανείς να επισκεφθεί το πετρόκτιστο καμαροσκέπαστο εκκλησίδιο του Αγίου Γεωργίου.

  Στον σύλλογο μας είναι ενταγμένο το χορευτικό τμήμα όπου εκπροσωπεί το χωριό μας στις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος ανα την Ελλάδα. Οι δράσεις του Συλλόγου ειναι πολλές:

  • Εορτή της Αγάπης την ημέρα της Λαμπρής όπου νέοι και νέες βγάζουν όλες τις εικόνες απο την εκκλησία και τις περιφέρουν στο χωριό.
  • Εορτή των Πολιούχων του Χωριού Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στις 21 Μαϊου – Χορευτικό παραδοσιακό πρόγραμμα – και γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα.
  • Καλοκαιρινή κεντρική συναυλία με καλλιτέχνες του έντεχνου ρεπερτορίου.
  • Εκθέσεις ζωγραφικής, τουρνουά μπάσκετ, Λαϊκό-Παραδοσιακό γλέντι τον δεκαπενταύγουστο, διαφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές- θέατρα, Έργα εξωραϊστικού χαρακτήρα, Γιορτή χριστουγέννων(στόλισμα δέντρου), Απόκριες αναβίωση εθίμων απ όλη την Ελλάδα.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.