Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός – Χορευτικός Σύλλογος Λεονταρίου

Ο Πολιτιστικός-Χορευτικός Σύλλογος Λεονταρίου <> ιδρύθηκε το 2017, και εδρεύει στο Λεοντάρι που ανήκει στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Λεοντάρι Βοιωτίας Νομός: ΒΟΙΩΤΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα Φυλή: Θηβαίοι, Ρουμελιώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός-Χορευτικός Σύλλογος Λεονταρίου «Το Αρχοντίκι» ιδρύθηκε το 2017, και εδρεύει στο Λεοντάρι που ανήκει στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων. Την ονομασία του την οφείλει στη περιοχή Αρχοντίκι όπου εκεί κατοικούσαν οι κάτοικοι του Λεονταρίου από τα τέλη του 14ου με αρχές 15ου αιώνα έως και την δεκαετία του 50’. Σιγά-σιγά οι κάτοικοι του εγκαταστάθηκαν στο χωριό μας. Το Αρχοντίκι ήταν μια έφορη περιοχή, με δικές του πηγές. Κέντρο του οικισμού ήταν η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ξωκλήσι σήμερα της Ενορίας μας. Πρέπει να αναφέρουμε ότι από το Αρχοντίκι ήταν ο αγωνιστής του 1821 –όπως φαίνεται από τα αρχεία των αγωνιστών- Ανδρίτσου Δήμος. Αυτό το μικρό αλλά σημαντικό τόπο, που ανήκει στο χωριό μας, που γέννησε ήρωες, αλλά και που η ονομασία του μας παραπέμπει στην αρχοντιά, την λεβεντιά αλλά και την αντρειοσύνη, επιλέξαμε για το Σύλλογό μας, διότι ο χορός και κυρίως οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, όλοι τους, αποπνέουν Αρχοντιά, Λεβεντιά και Αντρειοσύνη!

  Είμαστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι για την ιδέα της δημιουργίας του Συλλόγου μας, διακατεχόμαστε από μεράκι, διάθεση, δεσμούς συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης συμβάλλοντας ο καθένας με τον τρόπο του στην ανάδειξη του χωριού, την καταγραφή της λαϊκής παράδοσης και ιστορίας και την εκπλήρωση των απαιτητικών προσδοκιών.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.