Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό Σωματείο «Εταιρία Θεάτρου Γ.Κ Φωτιάδης»

Πολιτιστικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Φυλή: Πόντιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Καλλιεργεί την παράδοση από όλες τις περιοχές όπου έζησε και δημιούργησε πολιτισμό ο ελληνισμός. Η επωνυμία του Συλλόγου δόθηκε προς τιμη του αείμνηστου Γεωργίου Φωτιάδη, θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος πέθανε σε νεαρή ηλικία στον Πόντο. Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1982. Είμαστε ένας σύλλογος ποντίων που εκτός από την καλλιέργεια της πολιτιστικής κληρονομιάς της ιδιαίτερης περιοχής που έζησαν και δημιούργησαν πολιτισμό οι πρόγονοι μας, σκοπό έχουμε να γνωρίσουμε και τους πολιτισμούς όλων των περιοχών που υπήρχε και υπάρχει Ελληνισμός, όπως Πόντος, Μ.Ασία, Θράκη, Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία Νησιά, γιατί πιστεύουμε πως η γνωριμία και το πλησίασμα των ιδιαίτερων πολιτισμών της Πατρίδας μας μειώνουν τις φυλετικές και τοπικιστικές διαφορές, που δυστυχώς ακόμα ταλανίζουν τον τόπο μας.

  Σκοπός του Σωματείου μας είναι η μορφωτική μας καλλιέργεια μέσα από τον λαικό πολιτισμό, τις λαικές τέχνες, το θέατρο, χορό, τραγούδι, λογοτεχνία κ.λ.π και η διαπαιδαγώγηση μας στα ιδανικά της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ισότητας. Διαθέτουμε αξιόλογο χορευτικό που παρουσιάζει χορούς από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, με πλούσια ιματιοθήκη. Επίσης λειτουργεί θεατρική ομάδα, καθώς επίσης και χορωδία. Έχουμε συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Αμερική, τον Καναδά, τη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) αλλά και την Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Τουρκία).

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.