Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Όμιλος Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Ο Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι για την καταγραφή, διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  170 μέληΦυλή: Ρουμελιώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Αποτελείται από τρία τμήματα, το χορευτικό, το μουσικό και το λαογραφικό. Διατηρεί δώδεκα τμήματα παραδοσιακών χορών όλων των ηλικιών και τετράφωνη μικτή χορωδία ενηλίκων και για έξι χρόνια διατήρησε και τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

  Έχει διοργανώσει 16 βραδιές παραδοσιακών χορών με τίτλο (Τραγουδώντας και χορεύοντας ταξιδεύουμε στην Ελλάδα ), 7 χορωδιακά φεστιβάλ, 8 εκδηλώσεις τοπικής ιστορίας με τίτλο (Αναζητώντας … τις ρίζες), 2 βραδιές ελληνοουκρανικής φιλίας και 1 βραδιά ελληνοσερβικής φιλίας. Συμμετέχει κάθε χρόνο με τη χορωδία και τα χορευτικά στις εκδηλώσεις του Δήμου και της ιεράς μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων. Έχει διοργανώσει αφιερώματα στο Γιάννη Ρίτσο και τον Αλεξ. Παπαδιαμάντη. Έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικών ανταλλαγών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως Καρπενήσι, Θήβα, Λιβαδειά, Ν. Ζίχνη, Ελασόνα, Αγιά, Τρίκαλα, Γουμένισσα, Αμφίκλεια, Μέγαρα, Τριάβνα και Γκράμποβο Βουλγαρίας, Αταλάντη, Λαμία, Στυλίδα κ.ά

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.