Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γαστούνης “Οι Ρίζες μας”

Ο Όμιλος μας ιδρύθηκε το 1999 από ανθρώπους του πολιτισμού

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  80 μέληΤοποθεσία: Γαστούνη Ηλείας Νομός: ΗΛΕΙΑΣ Περιφέρεια: Πελοπόννησος Φυλή: Πελοποννήσιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Όμιλος μας ιδρύθηκε το 1999 από ανθρώπους του πολιτισμού όταν διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα πολιτιστικό κενό στη Γαστούνη Ηλείας όσον αφορά την εκμάθηση και τη διάδοση των παραδοσιακών χορών, τραγουδιών και εθίμων της περιοχής και με το όραμα και μεράκι τους δημιούργησαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες το πολιτιστικό αυτό σύλλογο. Σκοπός του συλλόγου μας είναι να αναδείξει το μουσικοχορευτικό πλούτο της πατρίδας μας με σεβασμό πάντα στην παράδοση μας. Γενικότερα στις δράσεις του συλλόγου καταγράφονται Πολιτιστικές-Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Από την ίδρυση του ο σύλλογος μας με υπευθυνότητα, σοβαρότητα αλλά και σεβασμό μετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας συνεργαζόμενος με το Δήμο Πηνειού καθώς και με άλλους Δήμους και συλλόγους που έχουν ίδιους με εμάς σκοπούς και στόχους .Έχουμε λάβει μέρος είτε ως διοργανωτές είτε ως συμμετέχοντες σε πλήθος εκδηλώσεων, χορευτικών φεστιβάλ, ανταλλαγών, ποιητικών, μουσικών εκδηλώσεων ,τηλεοπτικών εκπομπών.

  Εδώ και 17 χρόνια η παρουσία μας ήταν και είναι δημιουργική και αξιόλογη και έχουμε κατορθώσει να αποκτήσουμε ξεχωριστή θέση όχι μόνο στα όρια το νομού μας αλλά εκτός αυτών κατέχοντας σημαντικές διακρίσεις αλλά και θετικές κριτικές που μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε το έργο μας. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων έχει ενταχθεί η εκμάθηση Παραδοσιακών χορών και τραγουδιών .Σήμερα έχουμε έξι τμήματα με πάνω από 100 χορευτές όλων των ηλικιών που δίνουν κάθε χρόνο δεκάδες παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό(πχ Ιταλία το 2002 ,Αυστρία το 2013). Αξιοσημείωτη είναι και η μεγάλη συλλογή μας από παραδοσιακές φορεσιές, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών που φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε .Μέλη μας είναι κάτοικοι της Γαστούνης και των περιχώρων που αγαπούν την Ελληνική παράδοση και τον παραδοσιακό χορό.

  Για κάθε έναν από εμάς στον όμιλο ο χορός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και είναι από τα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτιστική μας ταυτότητα γι΄αυτό και προσπαθούμε όλοι μαζί να διασώσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο και να δώσουμε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να γνωρίσει τις ‘’ΡΙΖΕΣ ‘’της.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.