Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη του δημοτικού διαμερίσματος Ροδίτη, Δήμου Σερβίων Ν.Κοζάνης, ιδρύθηκε το 1982 από την αγάπη των νέων κυρίως κατοίκων να μάθουν τις παραδόσεις, την ιδιαίτερη ιστορία τους και τον πολιτισμό των προγόνων τους.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Πόντος Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Πόντιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Νηπιαγωγείου στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου γίνονται οι πρόβες και γενικά η εκμάθηση ποντιακών χορών.

  Σκοποί του Συλλόγου

  • Η ανύψωση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των μελών του Συλλόγου και των κατοίκων του Δ.Δ. Ροδίτη, η λήψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση, προώθηση και λύση προβλημάτων των κατοίκων του χωριού, η ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών και η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών.
  •  Η γνωριμία και κοινωνική επαφή των εκ του Πόντου και της Μικράς Ασίας ελκόντων την καταγωγή τους μελών, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη του ψυχικού και ιδιαίτερα του ποντιακού δεσμού τους.
  •  Η διατήρηση, ενίσχυση και αναπαραγωγή των γλωσσικών στοιχείων, ηθών και εθίμων του Ποντιακού Ελληνισμού. Η καλλιέργεια και η συνέχιση της ποντιακής ιδέας, των παραδόσεων και του εκπολιτιστικού τους πνεύματος, βάσει των ιστορικών και λαογραφικών κειμένων και η τόνωση της αγάπης προς κάθε τι που αφορά τον Πόντο και τη Μ.Ασία.
  •  Η έρευνα και καταγραφή σχετικά με τα παλαιά ήθη και έθιμα και τις ρίζες των κατοίκων του χωριού.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.