Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου

Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου ιδρύθηκε το 1983. Η διατήρηση των ηθών και εθίμων των προγόνων μας ήταν ο βασικός σκοπός σύστασης του συλλόγου καθώς και η συμβολή του στα κοινωνικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Τετράλοφο Νομός: ΚΟΖΑΝΗΣ Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία Φυλή: Πόντιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα εκμάθησης ποντιακών χορών και ποντιακής λύρας ενώ υπάρχει πάντα το ενδιαφέρον για εκπαίδευση των κατοίκων σε διάφορα προγράμματα πληροφορικής, ζωγραφικής, ανθοκομίας κ.α. σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς που λειτούργησαν κατά καιρούς στο σύλλογο.

  Κάθε χρόνο ο σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις στις οποίες γίνεται παρουσίαση θεατρικών έργων, παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ποντιακές βραδιές με σκοπό την ψυχαγωγία των κατοίκων του χωριού αλλά και των υπόλοιπων παρευρισκομένων.

  Αυτό όμως που καθιέρωσε τον σύλλογο στην συνείδηση όλων είναι η αναβίωση του έθιμου «Κοτσαμάνια και η παρουσ»ίασή του εκτός και εντός του Ελλαδικού χώρου με κορυφαία τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε Φεστιβάλ στην πόλη Ζακοπάνε της Πολωνίας και στο χωριό ‘Λιβερά’ του Πόντου. Η μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου επαληθεύει τους στόχους και επιφορτίζει διοικούντες και μέλη για μια προσπάθεια να μείνουν άσβεστες στο χρόνο οι μνήμες των προγόνων μας.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.