Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας

Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας ιδρύθηκε το 1977.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  350 μέληΤοποθεσία: Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Θεσσαλονικείς

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Βασικοί του στόχοι είναι η διάσωση του παραδοσιακού μας πολιτισμού και η προβολή του εντός και εκτός του ελληνικού χώρου. Το τμήμα παραδοσιακών χορών, αποτελείται από επιμέρους τμήματα που απαρτίζονται από χορευτές κάθε ηλικίας. Ασχολείται με την εκμάθηση και την έρευνα των ηθών, των εθίμων και κατά κύριο λόγο των παραδοσιακών χορών όλων των περιοχών της χώρας μας,της Κύπρου, αλλά και των αλησμόνητων πατρίδων μας, της Ανατολικής Ρωμυλίας,της Μικράς Ασίας και του Πόντου, καθώς και των Λαϊκών χορών.

  Το βεστιάριο του συλλόγου περιλαμβάνει παραδοσιακές φορεσιές αρκετών περιοχών της πατρίδας μας, ενώ στην ιδιοκτησία του ανήκει και το λαογραφικό μουσείο, με σημαντικά εκθέματα που προκαλούν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.Από τις πιο σημαντικές του συμμετοχές,η συμμετοχή του στο Διεθνές Διαβαλκανικό φεστιβάλ στη Σμύρνη, τον Οκτώβριο του 2014, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα. Εξίσου σημαντική ήταν και η εκπροσώπηση της χώρας μας στο Διεθνές φεστιβάλ του “BRANSK” στην Πολωνία, τον Αύγουστο του 2015, όπου συμμετείχε κατόπιν προεπιλογής, μεταξύ πολλών χορευτικών συγκροτημάτων.

  Χοροδιδάσκαλος του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας είναι η κ. Σιάρκου Σοφία, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής,με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και εικοσιεπτάχρονη πορεία στον διεθνή χώρο.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.