Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Λαογραφικός Όμλος “ΝΤΟΠΙΟΙ” Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας

Ιδρύθηκε το 2007 κι έχει έδρα τους Χιονιάδες Κόνιτσας.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  150 μέληΤοποθεσία: Κόνιτσα, Ήπειρος, Ιωάννινα Νομός: ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Περιφέρεια: Ήπειρος Φυλή: Ηπειρώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Λαογραφικός Όμλος “ΝΤΟΠΙΟΙ” Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας ιδρύθηκε το 2007 κι έχει έδρα τους Χιονιάδες Κόνιτσας. Εκπροσωπεί όλη την περιοχή της Κόνιτσας με τα 42 χωριά της, για τον λόγο ότι τα μέλη που τον απαρτίζουν είναι από όλα σχεδόν τα χωριά της περιοχής. Δραστηριοποιείται δε τόσο στην Κόνιτσα όσο και στα Γιάννινα με Κονιτσιώτες των Ιωαννίνων. Σκοποί του Ομίλου είναι η διάσωση και ταυτόχρονα η διάδοση της πλούσιας, γνήσιας και ανόθευτης μουσικοχορευτικής παράδοσης της περιοχής. Για τον λόγο αυτό λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, τόσο στην Κόνιτσα οσο και στα Γιάννινα με Κονιτσιώτες των Ιωαννίνων.

  Στα 9 χρόνια λειτουργίας του Ομίλου η Χορευτική Ομάδα έχει παρουσιαστεί μετά απο προσκλήσεις σε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ανα την Ελλάδα και την Κύπρο, έχει συνδιοργανώσει με τους Δήμους Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Κόνιτσα και τα Μαστοροχώρια στα πλαίσια Πολιτιστικών Ανταλλαγών,εχει συμμετάσχει σε τρείς τηλεπτικές εκπομπές (Κυριακή στο χωριό στην Κόνιτσα – Ο Τόπος και το τραγούδι του”Οδοιπορικό στα Μαστοροχώρια”-Αλατι της Γής, Κονιτσιώτικο Γλέντι με τον Νίκο Φιλιππίδη), έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια παραδοσιακής φορεσιάς όπου εισηγείται την αυθεντική φορεσιά της Κόνιτσας, καθώς επίσης έχει διοργανώσει γλέντια -συναντήσεις Χορευτικών Ομάδων με τον Νίκο Φιλιππίδη. Οι παρουσιάσεις των Χορευτικών Ομάδων έχουν αποσπάσει κατά τις εμφανίσεις τους άριστες κριτικές τόσο για την αυθεντική απόδοση των χορών και τραγουδιών της περιοχής της Κόνιτσας, όσο και για τις αυθεντικές φορεσιές-οικογενειακά κειμήλια των μελών του Ομίλου.

  Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος είναι η Βαρβάρα Σακούλη.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.