Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Λαογραφικός & Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

Ο Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι» εδρεύει στο Φύλλο Καρδίτσας

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  170 μέληΤοποθεσία: Φύλλο Καρδίτσας Νομός: ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Περιφέρεια: Θεσσαλία Φυλή: Θεσσαλοί

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Λαογραφικός & Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Καρδίτσας «Θεσσαλικό χοροστάσι» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013. Στόχος του είναι η ανάδειξη του τοπικού χορευτικού ρεπερτορίου, των τοπικών εθίμων και δρώμενων που αποτελούν ένα σημαντικό μέσο έκφρασης και εργαλείο για την διαμόρφωση συλλογικής μνήμης. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός το «Θεσσαλικό χοροστάσι» δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς άξονες:

  • τον χορό
  • την μουσική
  • το τραγούδι

  Στο τμήμα του παραδοσιακού χορού , ( μέλη όλων των ηλικιών), δίνεται έμφαση στο τοπικό χορευτικό ρεπερτόριο (ορεινή και πεδινή Καρδίτσα) . Παράλληλα διδάσκονται και χοροί απ’ όλη την Ελλάδα. Στο μουσικό τμήμα του συλλόγου λειτουργεί εργαστήρι παραδοσιακών λαϊκών οργάνων όπου διδάσκονται τα τοπικά όργανα (κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά, γκάϊντα) και δύο τμήματα παραδοσιακού τραγουδιού( αντιφωνικό και πολυφωνικό).

  Στο «Θεσσαλικό χοροστάσι» πολλά από τα μέλη συμμετέχουν στις ομάδες επιτόπιας έρευνας και καταγραφής με στόχο την διάσωση αλλά και την μελέτη της τοπικής παράδοσης. Ο σύλλογος παρά την πολύ μικρή διάρκεια της ζωής του ,έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις τόσο στην Καρδίτσα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα (Θάσο, Σιάτιστα, Γιάννενα, Λιβαδειά, Σέρρες, Αλεξάνδρεια) ενώ διοργανώνει χορολογικά σεμινάρια και επισκέψεις λαογραφικού ενδιαφέροντος.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.