Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών ιδρύθηκε το 2009 στην Πάτρα, με σκοπό τη συνέχιση και διάδοση της πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς της περιοχής, αλλά και τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  1300 μέληΤοποθεσία: Πάτρα Νομός: ΑΧΑΙΑΣ Περιφέρεια: Δυτική Ελλάδα Φυλή: Πατρινοί

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στα 7 χρόνια λειτουργίας του ο Όμιλος ήδη έχει ξεπεράσει τα 1300 εγγεγραμμένα μέλη και τους 400 ενεργούς χορευτές σε τμήματα παιδικά και ενηλίκων. Επίσης, στον Όμιλο λειτουργούν τμήματα παραδοσιακού τραγουδιού-χορωδίας και τμήματα ρυθμολογίας-παραδοσιακών κρουστών. Η παρουσία του Ομίλου στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάτρας είναι συνεχής και προοδευτικά αυξανόμενη. Το γεγονός αυτό έχει καθιερώσει τον Όμιλο στη συνείδηση Πατρινών ως έναν από τους πιο πολυάριθμους, δραστήριους και αξιόλογους πολιτιστικούς φορείς.

  Ο Όμιλος συμμετέχει και σε φεστιβάλ χορού εντός και εκτός Ελλάδας συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και την προβολή της πολιτιστικής μας παράδοσης. Σημειώνεται, ότι η πολιτιστική αλλά και η κοινωνική δράση του (εθελοντική αιμοδοσία, υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης κλπ) έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση σε άτομα νεαρής ηλικίας, που αποτελούν και τον κύριο κορμό των μελών του.

  Διοργανώσεις του Ομίλου που αποτελούν πια θεσμό για την Πάτρα είναι: το «Χορευτικό Πανόραμα», ένα διήμερο μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιείται από το 2012 στα μέσα Ιουνίου, με τη συμμετοχή και άλλων αξιόλογων χορευτικών ομάδων της Περιφέρειας και το Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2015 και σκοπό έχει την καλύτερη δυνατή προσέγγιση των χορών και των παραδόσεων διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.

  Ο Όμιλος κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει παραδοσιακά γλέντια, εκδρομές με σκοπό να φέρει τα μέλη του σε επαφή με την ιστορία, τα έθιμα και τα γλέντια άλλων περιοχών και άλλες εκδηλώσεις μικρότερης εμβέλειας με την καθολική συμμετοχή των μελών του. Η δράση του Ομίλου βασίζεται ξεκάθαρα στην εθελοντική προσφορά των στελεχών και των μελών του και οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.