Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ιωνικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καρλοβασίου Σάμου

Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωνικός» δραστηριοποιείται απο το 1997 στο Καρλόβασι της Σάμου και συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού με μεγάλη επιτυχία.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  250 μέληΤοποθεσία: Καρλόβασι Σάμου Νομός: ΣΑΜΟΥ Περιφέρεια: Βόρειο Αιγαίο Φυλή: Σαμιώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Διατηρεί πολιτιστικό τμήμα το οποίο ασχολείται κυρίως με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, αλλά και με την διοργάνωση διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και αθλητικό τμήμα βόλεϊ με ομάδες όλων των ηλικιών. Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας αποτελεί ένα δυναμικό πολιτιστικό κεφάλαιο στην περιοχή μας. Στο τμήμα ενηλίκων συμμετέχουν γύρω στα εκατό άτομα (100) ενώ στο παιδικό τμήμα – που δραστηριοποιείται απο το 2000 – συμμετέχουν και χορεύουν περίπου εκατό παιδιά απο 5 έως 17 χρονών.

  Το τμήμα ενηλίκων ασχολείται κάθε χρόνο με την προετοιμασία των χορών και της μουσικής μιας (ή και παραπάνω) περιοχής της Ελλάδας, τους οποίους παρουσιάζει σε κεντρικές εκδηλώσεις στη Σάμο και όχι μόνο. Με τον τρόπο αυτό οι χορευτές αλλά κυρίως οι κάτοικοι του νησιού μας γνωρίζουν τη μουσική παράδοση της υπόλοιπης Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στους ανθρώπους της Σάμου, και τους κατοίκους της Ελλάδας και του κόσμου. Στις εκδηλώσεις αυτές δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις φορεσιές, ενώ προσκαλούμε αυθεντικούς μουσικούς απο τις διάφορες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα την αυθεντικότερη εκτέλεση και την ουσιαστικότερη προσέγγιση της πολιτιστικής σημασίας των χορών που παρουσιάζουμε.

  Ιδιαίτερη φροντίδα δίνουμε στην εκτέλεση και παρουσίαση των τοπικών χορών της Σάμου τους οποίους αποδίδουμε με τοπικές φορεσιές με τη συνοδεία μουσικού συγκροτήματος από νέους μουσικούς του νησιού μας. Το παιδικό μας τμήμα είναι φυτώριο πολιτισμού και σχολείο ελληνικής παράδοσης για τα περισσότερα παιδιά της πόλης μας. Οι παραστάσεις των παιδιών μας αποτελούν γεγονός για το Καρλόβασι, κυρίως γιατί βλέπουμε τα παιδιά μας να εξοικειώνονται με την ελληνική παραδοσιακή μουσική, να την γνωρίζουν και να την αγαπούν.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.