Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ένωση Ποντίων Δροσιάς

Στα βόρεια της Αττικής γης στον αρχαίο Δήμο «’ΠΛΩΘΕΙΑΣ»’, όπου κατοικούσε η ”ΑΙΓΗΙΔΑ” φυλή, ήρθαν το 1926 διωγμένοι από τα πάτρια εδάφη τους Έλληνες του Πόντου και δημιούργησαν ένα μικρό χωριό το Ρωσοχώρι, όπου το 1947 μετονομάζεται σε Δροσιά.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  140 μέλη

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στα βόρεια της Αττικής γης στον αρχαίο Δήμο ”ΠΛΩΘΕΙΑΣ”, όπου κατοικούσε η ”ΑΙΓΗΙΔΑ” φυλή, ήρθαν το 1926 διωγμένοι από τα πάτρια εδάφη τους Έλληνες του Πόντου και δημιούργησαν ένα μικρό χωριό το Ρωσοχώρι, όπου το 1947 μετονομάζεται σε Δροσιά.

   

  Το 1950 ιδρύεται η κοινότητα Δροσιάς και το 1952 μπαίνει στο σχέδιο Πόλης. Οι κάτοικοι της Δροσιάς με τη δημιουργικότητα που τους διακρίνει, αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, την ανέδειξαν σε ένα από τα πιο όμορφα προάστια της Αττικής. Το 2002 ιδρύθηκε η ”ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΡΟΣΙΑΣ”, με σκοπό τη μελέτη και τη διατήρηση των παραδόσεων των Ελλήνων του Πόντου και τη μετάδοση αυτού του πλούτου στις νεότερες γενιές.

   

  Στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη & Ρόδων, μέσα στην ωραία πλατεία του Ποντιακού Ελληνισμού, στεγάζεται ο μουσειακός χώρος και το γραφείο του Συλλόγου. Στην ίδια πλατεία έχει τοποθετηθεί άγαλμα προς τιμή των Ποντίων Αγωνιστών.

   

  Στο Σύλλογο διδάσκονται ποντιακοί χοροί, λύρα και τραγούδια του Πόντου. Το χορευτικό τμήμα και η χορωδία του Συλλόγου, με τη συνδρομή των χοροδιδασκάλων και του μουσικοδιδασκάλου μας, συμμετέχουν ενεργά στη διάδοση της παράδοσης μας, έχοντας στο ενεργητικό τους πολλές παραστάσεις εντός και εκτός Αττικής.

   

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.