Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ένωση Κρητών Μεταμόρφωσης “Η Μεγαλόνησος”

Σκοπός μας ήταν και είναι να διασώσουμε και να διαδώσουμε την προγονική μας κληρονομιά, να προβάλουμε την Ιστορία και τη Λαογραφία της Κρήτης, να δημιουργήσουμε δεσμούς αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη μας, να συνεργαστούμε με τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου μας και της περιοχής για την υποστήριξη του πολιτισμού και των ανθρώπινων σχέσεων.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  650 μέληΤοποθεσία: Κρήτη Περιφέρεια: Κρήτη Φυλή: Κρήτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Από το 1984 οι Κρήτες της Μεταμόρφωσης Αττικής ιδρύσαμε την Ένωση μας.Σήμερα αριθμούμε 650 μέλη και στεγαζόμαστε σε ιδιόκτητη αίθουσα στην οδό Γκινοσάτη 89. Σκοπός μας ήταν και είναι να διασώσουμε και να διαδώσουμε την προγονική μας κληρονομιά, να προβάλουμε την Ιστορία και τη Λαογραφία της Κρήτης, να δημιουργήσουμε δεσμούς αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη μας, να συνεργαστούμε με τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου μας και της περιοχής για την υποστήριξη του πολιτισμού και των ανθρώπινων σχέσεων.

  Οι Δραστηριότητες μας εμπνέονται από τους στόχους μας:

  Μαθαίνουμε στα παιδιά, στους νέους και στους μεγαλύτερους τους παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, την κρητική μουσική (λύρα, λαούτο, μαντολίνο) και το ριζίτικο τραγούδι.

  Γιορτάζουμε με εκδηλώσεις λαογραφικού περιεχομένου την απόσταξη της τσικουδιάς, τα Χριστούγεννα με τα κρητικά κάλαντα, την Πρωτοχρονιά με την κοπή της Αγιοβασιλιάτικης πίττας, την Αποκριά με τον κρητικό τρόπο.

  Τιμούμε την ιστορία και τις προσωπικότητες της Κρήτης με αφιερώματα, σαν αυτό για τη μάχη της Κρήτης, με ημερίδες για το έργο τους, σαν αυτή που διοργανώσαμε για τον Νίκο Καζαντζάκη, με προτομές σαν αυτή που τοποθετήσαμε σε πλατεία του Δήμου μας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

  Οργανώνουμε αποσπερίδες στην αίθουσα μας, γλέντια σε κρητικά κέντρα, εκδρομές και για διασκέδαση και για να καμαρώσουμε τους χορευτές και τους μουσικούς μας και για τη σύσφιξη των σχέσεων μας στην «παγωμένη» εποχή μας.

  Βραβεύουμε κάθε χρόνο τα παιδιά μας που εισάγονται σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι

  Φροντίζουμε για το βιβλίο. Λειτουργούμε δανειστική βιβλιοθήκη κρητολογικού περιεχομένου και εκδώσαμε, στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης μας, το βιβλίο « Τα Λαϊκά Μουσικά Όργανα στην Κρήτη».

  Είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε ανθρωπιστικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως η αιμοδοσία, οι οικογενειακές σχέσεις, η φτώχια και η αρρώστια.

  Συνδράμουμε στο μέτρο των δυνάμεων μας και ενημερώνομε με τη μετάκληση ειδικών επιστημόνων.

  Η πιο μεγάλη μας ευχαρίστηση είναι να βλέπουμε τους Κρήτες να αγκαλιάζουν το έργο της Ένωσης μας και να συνεργαζόμαστε με τα άλλα κρητικά σωματεία για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη του πολιτισμού της Κρήτης μας.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.