Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας

Το 1978 οι Κύπριοι της Αχαΐας ιδρύουν την Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.), ένα αποκούμπι και ένα δεσμό με την ιδιαίτερη πατρίδα για όλους τους Κυπρίους, που βρέθηκαν στην Αχαΐα ως πρόσφυγες μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ως φοιτητές, που εντάχθηκαν στην τοπική κοινωνία, ως σκληρά εργαζόμενοι για να ριζώσουν σε μια νέα ιδιαίτερη πατρίδα.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Κύπρος Φυλή: Κύπριοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες οι Κύπριοι της Αχαΐας αγωνίζονται μέσω της Ε.Κ.Ν.Α., ώστε να ενημερώνουν την κοινή γνώμη της Αχαΐας και της Ελλάδας και να κρατούν τον Ελληνισμό σε εγρήγορση μέχρι να μπορέσει να απελευθερωθεί το κατεχόμενο 37% της Κύπρου. Τιμούν τους νεκρούς και τους ήρωες. Διεκδικούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, που βάναυσα τους έχουν στερηθεί.

  Η Ε.Κ.Ν.Α. έχει αναλάβει, ταυτόχρονα, ένα σημαντικό πολιτιστικό ρόλο στην Αχαΐα και όχι μόνο. Με συνέπεια και υπευθυνότητα προβάλλει άοκνα την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, έχοντας συνεργαστεί με όλους τους υπόλοιπους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.

  Οι Κύπριοι της Αχαΐας έχουν δημιουργήσει μέσα από την Ένωση Κυπρίων ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους αλλά και με την τοπική κοινωνία. Διατήρησαν τα ήθη και έθιμα της Κύπρου και τα συγκέρασαν με το τοπικό χρώμα της Πάτρας και της Αχαΐας. Μοιράστηκαν με τους φιλόξενους Αχαιούς την πολιτιστική τους κληρονομιά και ανταπέδωσαν την θερμή υποδοχή με την κατάθεση της ψυχής τους στο χορό, το τραγούδι, την παράδοση.

  Η Ε.Κ.Ν.Α. συνεχίζει σε σταθερή βάση την προσφορά της στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με ακμάζουσες ομάδες, όπως το Χορευτικό Συκρότημα της Ε.Κ.Ν.Α., η Ομάδα Ζωγραφικής της Ε.Κ.Ν.Α., η Ομάδα Αγιογραφίας της Ε.Κ.Ν.Α., η Σκακιστική Ομάδα της Ε.Κ.Ν.Α., η Παιδική Χορωδία της Ε.Κ.Ν.Α., η Ομάδα Φωτογραφίας και η Ομάδα Zumba. Στις δραστηριότητες της Ε.Κ.Ν.Α. συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο τα μέλη της – δικαίωμα εγγραφής έχει κάθε μόνιμος κάτοικος της Αχαΐας κυπριακής καταγωγής καθώς και οι σύζυγοί τους – αλλά και κάθε φίλος της Ε.Κ.Ν.Α. και της Κύπρου. Σημείο αναφοράς των δραστηριοτήτων της2 Ε.Κ.Ν.Α. αποτελεί το ιδιόκτητο οίκημα της Ε.Κ.Ν.Α. (Κανάρη 55, Πάτρα), το οποίο αποτελεί πάντα ένα φιλόξενο χώρο για κάθε φίλο της Κύπρου.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.