Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου Ευβοίας

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος εδρεύει στην Κάνηθο Ευβοίας

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Κάνηθος Νομός: ΕΥΒΟΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Το Δ.Σ. του συλλόγου έθεσε στον κ. Δήµαρχο διάφορα προβλήµατα της περιοχής, όπως ρύθµιση του κυκλοφοριακού, διαµόρφωση της παραλιακής Λεωφόρου Μακαρίου, παράπονα καταστηµαταρχών της παραλιακής, καθαριότητα της συνοικίας Κανήθου και άλλα προβλήµατα.

1. Εκδήλωση τιµής στον Πατέρα Νεκτάριο Τσούβαλη.

Στις 29.10.2006 έγινε απόδοση τιµής και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου του Πανοσιολογιότατου Αρχιµανδρίτη Νεκτάριου Τσούβαλη για την ποιµαντική και κοινωνική του προσφορά στην ευρύτερη περιοχή της Κανήθου.

2.Αποµάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται πλησίον του 210υ Δηµοτικού Σχολείου

Αρχές Νοέµβρη του 2006 το Δ.Σ. του Συλλόγου έκανε διερεύνηση ενεργειών που έχουν γίνει από τη Δ/νση του 210υ Δηµοτικού Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων, άλλων φορέων, κατοίκων κ.λ.π.

Συγκεντρώθηκαν στοιχεία σε συνεργασία µε συλλόγους, φορείς της περιοχής και µε τον κ. Τριµίτζιο Ιωάννη (Δικηγόρο και µέλος του Συλλόγου) µε σκοπό την αποµάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται πλησίον του 210υ Δηµοτικού Σχολείου, του Εσπερινού Γυµνασίου Κανήθου καθώς κατοικιών της περιοχής.

Ο κ. Τριµίτζιος Ιωάννης ανέλυσε μελέτες αλλά και δεδικασµένα σχετικών υποθέσεων τα οποία έχουν καταλήξει θετικά, όταν οι κεραίες βρίσκονται κοντά σε σχολεία και χώρους που συχνάζουν παιδιά και πρότεινε την κατάθεση Ασφαλιστικών µέτρων κατά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, για την αποµάκρυνση της κεραίας.

Στις 8/11/2006 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου, παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο κ. Τριµίτζιος Ιωάννης (Δικηγόρος) και ο κ. Μπαντούνας Γεώργιος (τότε Αντιδήµαρχος).

Ο κ. Μπαντούνας συµφώνησε µε τις ενέργειες του Συλλόγου και εκδήλωσε την συµπαράσταστη του Δήµου Χαλκιδέων.

Ορίστηκε 2η δικάσιµος (η 1 η είχε αναβληθεί) την Τετάρτη 7/2/2007.

Το Δ.Σ. αποφάσισε οµόφωνα:

α) Την κατάθεση Ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE για αποµάκρυνση της κεραίας από το 210 Δηµοτικό Σχολείο.
β) Τη συλλογή υπογραφών από φορείς και πολίτες.
γ) Εξουσιοδότησε τον κ. Τριµίτζιο Ιωάννη (Δικηγόρο) για την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ορίστηκε 2η δικάσιµος (η 1η είχε αναβληθεί) την Τετάρτη 7/2/2007

3. Χριστουγεννιάτικη συναυλία µε τους ASFIX.

Στις 28/12/2006 ο Σύλλογος συν διοργάνωσε µε το μουσικό συγκρότηµα «ASFIX» Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο κέντρο Προάστειο στην Λιαννή Άµµο.

4. Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Στις 17/12/2006 συµμετείχαµε στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του Εκπολιτιστικού συλλόγου Ξηρόβρυσης

5. Άλλες δραστηριότητες.

α) Στις 10/1/2007 έγινε συνάντηση µε τον Δήµαρχο Χαλκιδέων κ. Ζεµπίλη Αθανάσιο, τον Αντιδήµαρχο κ. Τηλέµαχο Ζήκο και τον υπεύθυνο του οργανισµού άθλησης του Δήµου κ. Φώτου Σταύρο για επίλυση προβληµάτων των αθλητικών σωµατείων της περιοχής Κανήθου. (Ο ΕΣ Κανήθου παρέδωσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήµου τη μακέτα του στεγάστρου 150 ατόµων του σταδίου Κανήθου, την µελέτη της κατασκευής ανέλαβαν και αποπεράτωσαν οι Πολιτικοί Μηχανικοί και µέλη του συλλόγου κ. Δούδαλης Γεώργιος και κα Δούδαλη Ελένη).

Το Δ.Σ. του συλλόγου έθεσε στον κ. Δήµαρχο διάφορα προβλήµατα της περιοχής όπως ρύθµιση του κυκλοφοριακού, διαµόρφωση της παραλιακής Λεωφόρου Μακαρίου, παράπονα καταστηµαταρχών της παραλιακής, καθαριότητα της συνοικίας Κανήθου και άλλα προβλήµατα.

β) Στις 31/1/2007 έγινε συνάντηση µε τον Λιµενάρχη κ. Ζαφειρίου για το σοβαρό θέµα του κυκλοφοριακού και την επίλυση άλλων προβληµατων όσον αφορά την παραλία της Κανήθου.

γ) Ο ΕΣ Κανήθου στις 2/2/2007 ανακοινώσε τη συνεργασία µε το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου για δηµιουργία θεατρικής οµάδας.

δ) Κατόπιν παραπόνων των κατοίκων της Κανήθου για λειτουργία οδοντιατρείου του ΙΚΑ ο σύλλογος συναντήθηκε στις 27/1/2007 µε τον Βουλευτή Νόµου Ευβοίας ΝΔ κ. Μαρκόπουλο Κων/νο για επίλυση του θέµατος.

Σε µία εβδοµάδα λάβαµε θετική απάντηση από τον Βουλευτή.

Ο σύλλογος ευχαριστεί δηµόσια τον κ. Μαρκόπουλο για την άµεση επίλυση του θέµατος.

ε) Χοροεσπερίδα ΕΣ Κανήθου και κοπή της πίτας στην ταβέρνα «Συµπόσιο» ΑΓΓΕΛΗΣ και ώρα 9 µ.µ.

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.