Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης “Ο Εύξεινος Πόντος”

Ο Σύλλογός ιδρύθηκε το 1983 από κατοίκους Θεσ/νίκης που κατάγονται από τον Λευκότοπο Σερρών και έχουν στην πλειοψηφία τους ποντιακή καταγωγή.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  250 μέληΤοποθεσία: Πόντος Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Πόντιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύλλογος στεγάζεται και διατηρεί γραφεία στον Εύοσμο Θεσ/νίκης επί της οδού Παπάγου 45. Σκοποί του συλλόγου είναι η αναβίωση και διατήρηση των τοπικών εθίμων του χωριού αλλά και του ποντιακού στοιχείου. Στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνεται κάθε χρόνο:

  α) «Ετήσιος Χορός» σε κέντρο διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχουν τα χορευτικά μας τμήματα με την παρουσίαση χορών και στη συνέχεια ακολουθεί διασκέδαση,
  β) η «Γιορτή φασολάδας» στο Λευκότοπο Σερρών την Καθαρά Δευτέρα, με φαγητό και γλέντι,
  γ) «Εκδήλωση Μνήμης και Επιμνημόσυνη Δέηση» για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στις 19 Μαΐου μπροστά στο μνημείο του χωριού και
  δ) τα μεγάλα μας «ΕΥΞΕΙΝΙΑ» στις 28 Αυγούστου, εορταστικό πανηγύρι προς τιμή της τοπικής θρησκευτικής εορτής της εκκλησίας μας, του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

  Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν σύλλογοι και φορείς της περιοχής μας (Βισαλτία Σερρών), αλλά και της Θεσσαλονίκης.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.