Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Μορφωτικός Σύλλογος Άνω Σαγήνης “Το Λεοντάριον” Ορεστιάδας

Η Άνω Σαγήνη είναι συνοικισμός του Δήμου Ορεστιάδας Ν.Εβρου. Οι κάτοικοί της είναι Γκαγκαούζοι, πρόσφυγες από το Λεοντάριο της Ανατολικής Θράκης. Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1985, αριθμεί 195 ενεργά μέλη.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  195 μέληΤοποθεσία: Λεοντάριο Ανατολικής Θράκης Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Η Άνω Σαγήνη είναι συνοικισμός του Δήμου Ορεστιάδας Ν.Εβρου. Οι κάτοικοί της είναι Γκαγκαούζοι, πρόσφυγες από το Λεοντάριο της Ανατολικής Θράκης. Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1985, αριθμεί 195 ενεργά μέλη.

  Πιστεύουμε ότι ο Σύλλογος μας επιτελεί υπεύθυνα και με σοβαρότητα ένα πολύ σημαντικό έργο, πολλές φορές μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η λειτουργία του στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά στην φιλοτιμία και την αγάπη των μελών.

  Παρουσιάζουμε μια έντονη δραστηριότητα σε θέματα που έχουν σχέση με την Λαογραφία, την λαϊκή μας παράδοση, τα ήθη και έθιμα, τους παραδοσιακούς Θρακιώτικους Γκαγκαούζικους χορούς, αλλά και την συμβολή της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία. Καταγράφουμε ακόμη την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Γκαγκαούζων. Στο σύλλογο μας λειτουργούν 5 χορευτικά τμήματα, 3 παιδικά τμήματα, 1 εφηβικό και 1 ενηλίκων .

  Γιορτάζουμε 2 φορές το χρόνο στην έδρα μας. Στις 8 Νοεμβρίου των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στις 1 Ιουλίου των Αγίων Αναργύρων. Οργανώνουμε τις εκδηλώσεις αυτές με μεράκι, με έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων, προίκας, χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα και Εξωτερικό και πλούσιο γλέντι για όλο τον κόσμο.

  Συμμετέχουμε σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και έτσι προβάλλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε και να μεταδώσουμε τα ήθη και έθιμά μας στη νεότερη γενιά έτσι ώστε να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας σαν Γκαγκαούζηδες και σαν Θρακιώτες. Ο Σύλλογος είναι μέλος της ΕΠΟΦΕ και ιδρυτικό μέλος της Ενωσης Συλλόγων Παράδοσης και Δημιουργίας ¨ ΟΙ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΗΔΕΣ ¨.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.