Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικός Σύλλογος Μακρυκάπας “Τα Βάβουλα”

Ο χορευτικός σύλλογος Μακρυκάπας ”Τα Βάβουλα” λειτουργεί με καταστατικό από το 1994. Η έδρα του είναι στη Μακρυκάπα του δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας και η επωνυμία του Βάβουλα προέρχεται από το κεφαλοχώρι Βάβουλα το οποίο υπήρχε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, 7 περίπου χλμ. βορειότερα από την τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα η Μακρυκάπα.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  90 μέληΤοποθεσία: Μακρυκάπα Νομός: ΕΥΒΟΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο χορευτικός σύλλογος Μακρυκάπας ”Τα Βάβουλα” λειτουργεί με καταστατικό από το 1994. Η έδρα του είναι στη Μακρυκάπα του δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας και η επωνυμία του Βάβουλα προέρχεται από το κεφαλοχώρι Βάβουλα το οποίο υπήρχε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, 7 περίπου χλμ. βορειότερα από την τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα η Μακρυκάπα. Αριθμούσε περίπου 600 οικογένειες εκ των οποίων οι περισσότερες πολύτεκνες. Το συγκεκριμένο χωριό μετά την απελευθέρωση ερήμωσε.

  Στα μέσα με τέλη του 19ου αιώνα η κύρια μάζα των κατοίκων μετακινήθηκε στην περιοχή μας και δημιούργησε την Μακρυκάπα. Η περιοχή Βάβουλα είναι πανέμορφη καθώς υπάρχουν ποταμάκια και πλατάνια ανάμεσα σε πεύκα και έλατα τα οποία σε συνδυασμό με τη βλάστηση δημιουργούν την άνοιξη ένα φανταστικό τοπίο.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.