Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικός Σύλλογος Μακρυκάπας “Τα Βάβουλα”

Ο χορευτικός σύλλογος Μακρυκάπας ”Τα Βάβουλα” λειτουργεί με καταστατικό από το 1994. Η έδρα του είναι στη Μακρυκάπα του δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας και η επωνυμία του Βάβουλα προέρχεται από το κεφαλοχώρι Βάβουλα το οποίο υπήρχε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, 7 περίπου χλμ. βορειότερα από την τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα η Μακρυκάπα.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

 

Το email σας (απαραίτητο)

 

Θέμα

 

Το μήνυμά σας

 

 

 

Πληροφορίες Συλλόγου

90 μέληΤοποθεσία: Μακρυκάπα Νομός: ΕΥΒΟΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο χορευτικός σύλλογος Μακρυκάπας ”Τα Βάβουλα” λειτουργεί με καταστατικό από το 1994. Η έδρα του είναι στη Μακρυκάπα του δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας και η επωνυμία του Βάβουλα προέρχεται από το κεφαλοχώρι Βάβουλα το οποίο υπήρχε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, 7 περίπου χλμ. βορειότερα από την τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα η Μακρυκάπα. Αριθμούσε περίπου 600 οικογένειες εκ των οποίων οι περισσότερες πολύτεκνες. Το συγκεκριμένο χωριό μετά την απελευθέρωση ερήμωσε.

Στα μέσα με τέλη του 19ου αιώνα η κύρια μάζα των κατοίκων μετακινήθηκε στην περιοχή μας και δημιούργησε την Μακρυκάπα. Η περιοχή Βάβουλα είναι πανέμορφη καθώς υπάρχουν ποταμάκια και πλατάνια ανάμεσα σε πεύκα και έλατα τα οποία σε συνδυασμό με τη βλάστηση δημιουργούν την άνοιξη ένα φανταστικό τοπίο.

Gallery

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Αφιέρωμα στην Bronza Banda (Video)

Ένα αφιέρωμα από τον Παναγιώτη Βελισσαρόπουλο, συνεργάτη του Τόποι & Τρόποι