Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικός Όμιλος «Το Λύμνι»

Έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε που ο δάσκαλός μας ίδρυσε αυτή την ομάδα με μερικούς φίλους και φίλες

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Λίμνη Ευβοίας Νομός: ΕΥΒΟΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Με τα ίδια ενδιαφέροντα για να παρουσιάζουμε τους χορούς και τα τραγούδια που χόρευαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας με την ελπίδα ότι θα παραμείνουν ζωντανά για αρκετό καιρό ακόμα..ωΗ ομάδα μας αυτή αργότερα έγινε Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών. Ο Χορευτικός Όμιλος «Το Λύμνι»

  Έχουμε εμφανιστεί στη Λίμνη στο φεστιβάλ Ελύμνια 4 φορές με διαφορετικά προγράμματα. Εκτός Λίμνης παρουσιάζουμε το πρόγραμμα το αυθεντικό των τραγουδιών της Λίμνης που αποτελείται από 40 περίπου τραγούδια και χορούς για να προβάλουμε και να γίνουμε οι πρεσβευτές του τόπου μας. Βέβαια πάντα μας συνοδεύουν 3 μουσικοί, ένα βιολί, λαούτο και τουμπερλέκι. Έχουμε εμφανιστεί 2 φορές στο ανοιχτό θέατρο Δόρα Στράτου με διαφορετικό πρόγραμμα και μία φορά στο κλειστό θέατρο σε βραδιές Πέμπτης στην Πλάκα παρουσιάζοντας στο κοινό την φορεσιά της Λίμνης και τα παραδοσιακά της εδέσματα. Έχουμε πάρει μέρος σε συνέδρια χορευτικών συγκροτημάτων στο Τύρναβο και Θεσσαλονίκη, σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Πρέβεζα, στην Ερμούπολη της Σύρου, στην Πεύκη Αττικής, στην Δροσιά Χαλκίδας, στο θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδας, στον Πύργο, στους Ωρεούς Ευβοίας, σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Αυλίδα , στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, στην Καρδίτσα, στην Καστοριά, στην Άμφισσα. Έχουμε προβληθεί από την ΕΤ1 στην εκπομπή του Παναγιώτη Μυλωνά Μουσική Παράδοση από το θέατρο Δόρα Στράτου, καθώς και το 2o μέρος του προγράμματός μας απ´ την ΕΤ1 που μεταδόθηκε στις 6 Ιουλίου 2008. Επίσης στις 8 Απριλίου 2009 θα πάμε στην ΕΤ1 για δύο νέες ηχογραφήσεις με άγνωστα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

  Κάθε χρόνο ο σύλλογός μας διοργανώνει την ετήσια θεία λειτουργία στη Παναγιά στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας χορού που είναι στις 29 Απριλίου και ακολουθεί συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας με χορούς και πάντα στα πλαίσια της ανταλλαγής. Φέτος τη γιορτή αυτή την κάνουμε στις 3 Μαίου, με συγκροτήματα από την Άμφισσα, την Καρδίτσα και τη Σύρο.(θα ακολουθήσει πρόσκληση).

  Θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι το ένα από τα όνειρα του δασκάλου μας κ. Πέρη να κάνει κάτι για την πατρίδα του τη Λίμνη έχει πραγματοποιηθεί, οι χοροί και τα τραγούδια των παππούδων μας έχει γίνει πραγματικότητα. Το άλλο όνειρό του είναι να φτιάξει στο σπίτι που μένει ένα μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς . Από πολύ παλιά στις περιοδείες του με το Ελληνικό χορόδραμα άρχισε να μαζεύει παραδοσιακές Ελληνικές φορεσιές. ‘Όλα αυτά τα χρόνια έχει συλλέξει περί τις 250 ακέραιες Ελληνικές φορεσιές με τα κοσμήματά τους και όλα του τα χρήματα έχουν τοποθετηθεί στις φορεσιές αυτές.

   

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.