Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας (Χ.Ο.Κ)

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009, ιδρύθηκε ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας, από ανήσυχους και δραστήριους γηγενείς ανθρώπους της κωμόπολης μας.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  140 μέληΤοποθεσία: Κόνιτσα Νομός: ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Περιφέρεια: Ήπειρος Φυλή: Ηπειρώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Οι σκοποί του Συλλόγου ειναι η διατήρηση, προώθηση και ανάπτυξη των προγονικών ηθών, εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας καθως και η καλλιέργεια της παραδοσιακής μουσικής και των τοπικών χορών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Τέλος, η συλλογή των εθνικών ενδυμασιών, δημοτικών τραγουδιών και χορών της Ελλάδας και κυρίως της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας αποτελεί υποχρέωση των μελών του συλλόγου.

  Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί περίπου 150 μέλη. Διαθέτει 7 χορευτικά τμήματα με χορευτές όλων των ηλικιών, οι οποίοι διδάσκονται χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στην παράδοση της Κονιτσας. Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Κόνιτσας είναι η κ. Βασιλική Μπλιθικιώτη και χοροδιδαάκαλος όλων των τμημάτων ο κ. Κατσιλης Ιωαννης.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.