Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικό Νέων Πυλαίας

Το Χορευτικό Νέων Πυλαίας ιδρύθηκε το 1990.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Πυλαία Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Θεσσαλονικείς

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Το Χορευτικό υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Στόχος είναι η εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών, τραγουδιών αλλά και η προάσπιση εθίμων.

  Το συγκρότημα από την ίδρυσή του έχει συμμετάσχει, παρουσιάζοντας χορούς από την Ελλάδα, σε πληθώρα εθνικών και διεθνών φεστιβάλ. Αρκεί να αναφέρουμε τη συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ της Ισπανίας το 1992 και 1994 και της Γαλλίας ( στην πόλη Mont Jean ) το 1998. Το 2000 ταξίδεψε μέχρι την Κωνσταντινούπολη και το 2003 στη Ρουμανία.

  Σήμερα αποτελείται από χορευτές ηλικίας 16 -27 ετών. Με τη σημερινή του σύνθεση έχει συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ που διοργανώθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας το 2006. Τον επόμενο χρόνο συμμετείχε σε φεστιβάλ στην Ιαλυσό Ρόδου ενώ τον ίδιο χρόνο ταξίδεψε μέχρι τη Βουδαπέστη για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στo πλαίσιo του εορτασμού του Αγίου Στεφάνου. Το 2009 συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Κατσικά Ιωαννίνων και σε διεθνές φεστιβάλ στο Κιουνστεντίλ της Βουλγαρίας. Το 2013, συμμετείχε στις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Χίο και τις Οινούσσες.

  Το 2014 σε συνεργασία με τη «Χορευτική Ομάδα του Συνδέσμου Κωνσταντινουπολιτών», πήρε μέρος στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας, στην πόλη Στρακόνιτσε (Strakonice) της Τσεχίας. Το καλοκαίρι του 2015, σε συνεργασία και πάλι με τη «Χορευτική Ομάδα του Συνδέσμου Κωνσταντινουπολιτών» συμμετείχε 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βιέννης.

  Εκτός των φολκλορικών φεστιβάλ που έχει συμμετάσχει σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατά τη διάρκεια του έτους λαμβάνει μέρος σε πολλές τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τα «Πυλαιώτικα» που διοργανώνονται κάθε χρόνο προς τιμήν του πολιούχου της Πυλαίας, Προφήτη Ηλία.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.