Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, γνωστή και ως Χ.Ο.ΕΡ., συμβάλλει με τον δικό της μοναδικό τρόπο στα πολιτιστικά πεπραγμένα του τόπου μας από τον Αύγουστο του 2014 έως και σήμερα.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  180 μέληΤοποθεσία: Ερμιόνη Αργολίδας Νομός: ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Περιφέρεια: Πελοπόννησος Φυλή: Πελοποννήσιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Με συμμάχους μας, το πάθος & το μεράκι για την ελληνική λαογραφία και τους ελληνικούς/παραδοσιακούς χορούς, προσπαθούμε να βιώσουμε και να αποδώσουμε όσο πιο πιστά μπορούμε την πολιτιστική κληρονομιά που λάβαμε απλόχερα από τους προγόνους μας. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τον πλούτο της πατρίδας μας & να μεταλαμπαδεύσουμε τούτο το σημαντικό κειμήλιο στις επόμενες γενιές κάθε ηλικίας.

  Δάσκαλος της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης είναι ο Κωστής Σκούρτης, ο οποίος με χορευτικές & τραγουδιστικές καταβολές προσπαθεί μέσω του χορού να μεταδώσει συγκινήσεις, κοινωνικά νοήματα , να θεμελιώσει την επικοινωνία και την ενότητα, να μορφώσει κινητοποιώντας και ενεργοποιώντας το σώμα και την σκέψη, να προωθεί την αισθητική & την ομαδικότητα . Έννοιες που έρχονται να φωτίσουν οτιδήποτε σκοτεινιάζει την κοινωνία του σήμερα.

  Ως «υπηρέτες» της παράδοσης, επενδύουμε στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας εμπνεόμενοι από τα ίχνη του παρελθόντος. Με ευθύνη, απόλυτο σεβασμό και χορευτικό ήθος, με εκφραστικότητα , με γνώση, τέχνη , όραμα , φαντασία & αισθητική επιδιώκουμε σταδιακά να μεγαλώνουμε την χορευτική μας αγκαλιά, η οποία αριθμεί περίπου 150 μέλη.

  Συνοδοιπόρος μας σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι η φράση του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη : «Όταν χορεύεις, γράφεις στη γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή σου».

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.