Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ακαδημία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» Γλυφάδας

Η Ακαδημία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών οι ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ ιδρύθηκε το 2013 στη Γλυφάδα, με σκοπό τη μελέτη και την έρευνα του παραδοσιακού χορού, της μουσικής, της φορεσιάς των ηθών και των εθίμων από όλη την Ελλάδα, αλλά, ιδιαίτερα, της Μακεδονίας.

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

120 μέληΤοποθεσία: Φλώρινα Νομός: ΦΛΩΡΙΝΑΣ Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία Φυλή: Μακεδόνες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μέσα από διοργάνωση σεμιναρίων, τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος σε διεθνείς χορευτικούς διαγωνισμούς και με πολλές παρουσίες σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα εστιάζει στη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και προσπαθεί να αναδείξει το ρόλο της παράδοσης στη σύγχρονη κοινωνία.

Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος της Ακαδημίας είναι ο Βαγγέλης Καρότσης. Επίτιμος Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος ειναι ο Ιωάννης Κωνσταντίνου. Χοροδιδάσκαλοι επίσης της Ακαδημίας είναι η Ήρα Κωνσταντίνου – Κολώνη και η Αλεξάνδρα Βαγγέλη. Η ακαδημία είναι η συνέχεια του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» το οποίο δραστηριοποιούνταν στην Γλυφάδα απο το 1994.

Τελεί υπο νέο καταστατικό και διοικητικό συμβούλιο , λειτουργεί τμήματα για όλες τις ηλικίες και όλα τα χορευτικά επίπεδα σε μιά νέα αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη για χορό.

Gallery

Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.