Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου

Εμείς οι κρητικοί, όταν βρισκόμαστε μακριά από τον τόπο που μας γέννησε, πλημμυρίζουν την καρδιά μας δυο ισχυρά συναισθήματα.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Φυλή: Κρήτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Το ένα είναι η νοσταλγία μαζί με την αγάπη μας για την Κρήτη και το άλλο η περηφάνια για την καταγωγή και την ιστορία μας. Και τα δυο, μας γεμίζουν ευθύνη και καθορίζουν τα βήματα μας στη ζωή. Αυτή η ευθύνη, αυτή η αγάπη, αυτός ο όμορφος εγωισμός μας ενώνει και μας μετατρέπει σε μια δύναμη δημιουργίας. Αυτή είναι, που έχει δημιουργήσει τα δεκάδες σωματεία στις γωνιές της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα που το καθένα από αυτά έχει τη μικρότερης η μεγαλύτερη δική του ιστορία

  Έτσι το 1937 ιδρύθηκε στο Περιστέρι ο Σύλλογος Κρητών. Ένας σύλλογος, τον οποίο δημιούργησε η ανάγκη των κρητικών, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, στο καθημερινό γίγνεσθαι αυτής της πόλης. Μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει αξιόλογη δράση στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διάδοση της πολιτιστικής, ιστορικής και λαογραφικής μας κληρονομιάς. Οραματιζόμαστε ένα σύλλογο, που θα παρακολουθεί τα σύγχρονα δρώμενα αλλά και που θα δίνει το ρυθμό της πολιτιστικής Κρήτης στη περιοχή μας, που θα έχει κοντά του όλους τους κρητικούς άλλα και τους φίλους του.

   

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.