Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Υποψήφιος για διεθνές βραβείο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Υποψήφιος για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) για το 2013 είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς.

Τον κ. Τριβιζά πρότειναν ο «Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου» και η Εταιρεία Συγγραφέων.

Το βραβείο θεσπίστηκε από τη σουηδική κυβέρνηση το 2002, στη μνήμη της δημοφιλούς συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Αστριντ Λίντγκρεν (1907 – 2002), γνωστής για τις ιστορίες της με πρωταγωνίστρια την Πίπη Φακιδομύτη, ενώ συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων, που αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο για βραβείο παιδικής λογοτεχνίας.

Το νικητή επιλέγει 12μελής κριτική επιτροπή από σουηδούς μελετητές, συγγραφείς, εικονογράφους, κριτικούς και βιβλιοθηκονόμους.

Ο νικητής ανακοινώνεται κάθε χρόνο τον Μάρτιο στην πατρίδα της Άστριντ Λίντγκρεν, το Βίμερμπι, ενώ η απονομή πραγματοποιείται τον Ιούνιο σε ειδική τελετή στη Στοκχόλμη.

Το Astrid Lindgren Memorial Award τιμά κάθε χρόνο συγγραφείς, εικονογράφους, αφηγητές ή υπέρμαχους της φιλαναγνωσίας, στα έργα των οποίων αντανακλά το πνεύμα της Αστριντ Λίντγκρεν. Σκοπός του βραβείου είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους και να προωθήσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση