Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 65η επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξεκινούν σήμερα στη Ρόδο οι εκδηλώσεις εορτασμού της 65ης επετείου από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με τη μεγάλη παρέλαση, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Σπιλάνης.

Σημειώνεται ότι εξέδρα δεν θα υπάρξει ούτε και αυτή τη φορά, ενώ οι επίσημοι θα σταθούν μπροστά από το βωμό της πατρίδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού έχει φέτος ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

1. Γενικός σημαιοστολισμός της ογδόης πρωινής ώρας της 5ης μέχρι και της δύσης του ήλιου της 8ης Μαρτίου 2013, όλων των δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ, τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων, των οικειών και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι.

2. Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 6ης και 7ης Μαρτίου 2013.

ΏΡΑ 11:00π.μ. Εκδηλώσεις στα σχολεία για την επέτειο.

ΏΡΑ 12:00μ.μ. Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, στον ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΚΟΥ, στο ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ, στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΖΟΥΛΗ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών.

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται κατά περίπτωση η κ. Σταυριά Αναστασία ΚΦΑ, υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου, ο κ. Μιχαλάκης Γεώργιος ΚΦΑ του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, ο κ. Μαντικός Νικόλαος ΚΦΑ του 1ου ΓΕ.Λ. Ρόδου, ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνιος ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, η κ. Κατσαρέλη Ελευθερία ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

Καταθέσεις επίσης από τους ανάπηρους και τα θύματα πολέμου, τις εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ΕΕΣ Ρόδου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συλλόγους και σωματεία, στο Βωμό της Πατρίδας, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου της Ρόδου. Οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν ταυτόχρονα σ’ όλους τους χώρους στις 12:00 μ.μ..

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

• Ώρα 08:00π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

• Ώρα 10:15π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.

Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 10:10π.μ..

Αμέσως μετά τη Δοξολογία εκφώνηση πανηγυρικού από την Αικατερίνη Αθανασίου καθηγήτρια Γερμανικών ΠΕ7 του 2ου Γυμνασίου Ρόδου.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

• 11:00π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων, «Εργάνη Αθηνά» και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, των δημοτικών σχολείων, λυκείων, τεχνικών σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου. Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, των πεζοπόρων τμημάτων των Δυνάμεων Εθνοφυλακής και του έφιππου τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λπ. θα έχει ο υπεύθυνη καθηγήτρια της Φυσικής Αγωγής κ. Σταυριά Αναστασία. Επίσης θα βοηθήσουν οι καθηγητές Φ.Α.: ο κ. Μιχαλάκης Γεώργιος ΚΦΑ του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, ο κ. Μαντικός Νικόλαος ΚΦΑ του 1ου ΓΕ.Λ. Ρόδου, ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνιος ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής και η κ. Κατσαρέλη Ελευθερία ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής. Κατά τη δοξολογία της Επετείου και την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει τιμές η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.

ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

• Ώρα 18:00 μ.μ. Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤ.

• Ωρα 10:00π.μ. έως 21:00μ.μ., από 7-10/03/2013, & Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 από τις 10:00π.μ. – 18:00μ.μ. «Εκθεση Καλυμνίων Καλλιτεχνών» στον όροφο του Ακταίον.

Θα εκτεθούν έργα Καλυμνίων καλλιτεχνών γλυπτικής, ζωγραφικής και αγιογραφίας, θα λειτουργήσει έκθεση Καλυμνίων φωτογράφων και θα παρουσιασθούν από τον γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη αντίγραφα των έργων του μεγάλου Καλυμνίου καλλιτέχνη Σακελλάρη Γαλούζη.

• Ωρα 19:00μ.μ. Ο Δήμος Καλυμνίων και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Καλύμνου, σας προσκαλούν στην ομιλία του φιλόλογου κ. Ποθητού Μαγκούλα, μέλους Δ.Σ. Αναγνωστηρίου « ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», με θέμα: «Η συμβολή της Καλύμνου στους αγώνες της Δωδεκανήσου εναντίον της Ιταλικής κατοχής» στο όροφο του Ακταίον.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

• Ωρα 19:00μ.μ. ομιλία του επίτιμου Προέδρου του Αναγνωστηρίου « ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», κ. Γιάννη Θ. Πατέλλη, « Οι μεγάλοι Καλύμνιοι καλλλιτέχνες και η εικαστική παράδοση του νησιού μας» στον όροφο του Ακταίον.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

• Ωρα 19:00μ.μ. ομιλία και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με θέμα : «Πάσχα στην Κάλυμνο», κ. Καλλίοπη Μαύρου, Προέδρου Παραρτήματος Καλύμνου του Λυκείου Ελληνίδων, στον όροφο του Ακταίον.

Οργάνωση Δήμος Καλυμνίων και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Καλύμνου. Με την στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού- Αθλητισμού Ρόδου & Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση