Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Τρίτο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης!

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τρίτο στην λίστα με τα καλύτερα μουσεία του κόσμου φιγουράρει το Μουσείο της Ακρόπολης στην εφημερίδα The Sunday Times, που ζήτησε από «μανιακούς επισκέπτες» μουσείων να αξιολογήσουν τα ιδρύματα που εκτίμησαν περισσότερο κατά την επίσκεψή τους.

Πρώτο στη λίστα είναι το Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, δεύτερο το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και τρίτο το Μουσείο της Ακρόπολης.

«Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον “ιερό βράχο” πάνω στον οποίο δεσπόζει πάνω από την Αθήνα ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τον οικοδεσπότη των πιο σπουδαίων κληροδοτημάτων του κλασικού πολιτισμού.

Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο (στο Μουσείο) για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός ένδοξου παρελθόντος, τα οποία στέκουν, “πλημμυρισμένα” από φυσικό φως με τη θαυμαστή θέα του αρχικού ναού ως υποβλητικό φόντο», αναφέρουν οι Sunday Times για το Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην κορυφαία δεκάδα, πέρα από τα τρία αυτά μουσεία, συγκαταλέγονται το Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν (Λονδίνο), το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Νέα Υόρκη), το Μουσείο Αυτοκρατορικού Πολέμου (Λονδίνο), το Τοπκαπί (Κωνσταντινούπολη), το Παλάτι των Βερσαλλιών (Παρίσι), το Μουσείο Victoria & Albert (Λονδίνο) και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (Πεκίνο).

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Εκεί ήμασταν, στο 2ο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Κω (Ρεπορτάζ)

Βρεθήκαμε στο 2ο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Κω που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι Ευαγγελίστριας στο χωριό Ασφενδιού.