Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Το Μέγαρο Μουσικής αφουγκράζεται τον Αισχύλο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Θα ακουστεί για πρώτη φορά μετά από 2500 χρόνια στο χώρο της νότιας κλιτύος της Ακρόπολης.

Ο αισχύλειος λόγος και η μουσική θ΄ακουστούν για πρώτη φορά μετά από 2500 χρόνια στον χώρο της νότιας κλιτύος της Ακρόπολης, κοντά στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου. Ο λόγος για την συναυλία που παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Διάζωμα» το Σάββατο, 22/9, στις 20.00.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο του Γιώργου Κουρουπού «Μονόλογος» που θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση και είναι βασισμένο σε δύο μονολόγους του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και έργα των Ξενάκη, Βιβάλντι και Γκλουκ. Την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Συμμετέχουν οι σολίστ Δημήτρης Δεσύλλας (κρουστά), Τάσος Αποστόλου (μπασοβαρύτονος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με σεβασμό στον χώρο- οι θεατές θα είναι σε περιορισμένο αριθμό, εκείνον που ορίζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο- όχι περισσότεροι από 500 συνολικά, ενώ ο ήχος και ο λόγος θα ακούγονται και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θα επιτραπεί μόνο στους θεατές μόνο με την επίδειξη των δελτίων εισόδου που θα έχουν προμηθευτεί από τα εκδοτήρια του Μεγάρου (από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου).

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση