Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«Το Αίγιο μέσα από τον φακό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου»

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μια αφιερωματική παράσταση διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας στις 26 Νοεμβρίου 2012, υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας, επιμελημένη από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου και με την τιμητική συμμετοχή της σπουδαίας ηθοποιού Εύας Κοταμανίδου και της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Έλλης Πασπαλά.

Στην παράσταση «Το Αίγιο μέσα από τον φακό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου», μαρτυρίες, εικόνες, μουσική και κινηματογραφικά αποσπάσματα από το «Θίασο» και το «Μελισσοκόμο» αναδεικνύουν φανερές αλλά και άγνωστες πτυχές της σχέσης του Θόδωρου Αγγελόπουλου με το Αίγιο και τους ανθρώπους του, προβάλλοντας παράλληλα την προσφορά του μεγάλου σκηνοθέτη στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

Αρκετοί Αιγιώτες θα καταθέσουν τη μαρτυρία τους από την εποχή των γυρισμάτων του «Θίασου» και του «Μελισσοκόμου», ενώ τη δική τους μαρτυρία για τον ίδιο τον σκηνοθέτη θα καταθέσουν η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, πρωταγωνίστρια στο «Θίασο» αλλά και σε άλλες ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου.

Στο αφιέρωμα αυτό θα συμμετέχει τιμητικά η Έλλη Πασπαλά. Με την αισθαντική φωνή της θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο σε μουσική Σάκη Παπαδημητρίου και στίχους Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

Στο αφιέρωμα θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα από τις δύο ταινίες που αφορούν στο Αίγιο, ενώ θα γίνει αναφορά στις άλλες του ταινίες μέσα από μουσικά θέματα. Στον ρόλο του αφηγητή θα είναι ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, ενώ το μουσικό σύνολο «Ηδύφωνο» που θα αποδώσει ορχηστρική μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, αλλά και του Σάκη Παπαδημητρίου αποτελούν οι Άσπα Παπαδημητρίου: προσαρμογή παρτιτούρας-πιάνο, Νίνο Κιτάνι: κλαρινέτο, Μανόλης Κόττορος: βιολί, Νικολάι Κομισάροβ: τσέλο, Έλενα Παπαδημητρίου: τσέλο, Ηλίας Κρομμύδας: ακορντεόν, Θανάσης Σοφράς: κοντραμπάσο και Σάκης Παπαδημητρίου: κιθάρα. Την επιμέλεια της παράστασης έχει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση