Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

“Στον Μύρτο πέφτουν αστέρια” : Φωτογραφία από το Ιόνιο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αυτός είναι ο τίτλος της φωτογραφίας με την οποία πήρε μέρος ο Κεφαλλονίτης, ερασιτέχνης φωτογράφος Διονύσης Καμινάρης, σε ένα διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, που διοργανώθηκε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία. Διαγωνίστηκε μάλιστα με 120 ακόμα φωτογραφίες και κατάφερε να πετύχει την πρωτιά.

Ο πολιτικός μηχανικός που έχει ως χόμπυ τη φωτογραφία και καθημερινά βρίσκει τρόπους και μέσα για να την εξελίσσει, εξηγεί, πως η συμμετοχή του στο διαγωνισμό αυτόν, ήταν τυχαία. “Βρήκα μέσω facebook τυχαία το διαγωνισμό αυτόν στην Ιταλία και έστειλα κάποιες φωτογραφίες. Τα likes και η ανταπόκριση του κόσμου, ανέβασαν το δικό μου υλικό σε υψηλή θέση και ήρθε η βράβευση, επίσης τυχαία για τις δύο φωτογραφίες με τοπία της Κεφαλλονιάς. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μου προσέφεραν τη δυνατότητα να γνωστοποιήσω τις φωτογραφίες μου και να έρθουν και οι διακρίσεις. Μαθαίνω καθημερινά από την ενασχόλησή μου και βρίσκω νέους τρόπους για να βγάζω ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες και καλές φωτογραφίες. Δεν θεωρώ όμως, πως αναδεικνύω μόνο το νησί μου, αφού το υλικό μου δεν έχει ως θέμα του, μόνο την Κεφαλλονιά. Επιθυμώ να προβάλω και να κάνω γνωστή όλη την Ελλάδα στο εξωτερικό”.

Ταξίδι και διαφήμιση μέσα από τις εικόνες

Η προβολή της χώρας εν γένει είναι κάτι που μπορεί να κάνει πραγματικότητα ο κ. Καμινάρης, αφού η βράβευση του, έκανε γνωστό τον τόπο του και μαζί του ολόκληρη τη χώρα, από την Ιταλία μέχρι και το Μεξικό. Το συγκινητικότερο όμως, είναι τα μηνύματα που λαμβάνει από Έλληνες και ομογενείς Κεφαλλονίτες που είδαν τις φωτογραφίες του αναρτημένες σε διάφορες ιστοσελίδες. Κάτι που τελικά συμβαίνει, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 240.000 «like», 2.650 followers και χιλιάδες μηνύματα θαυμασμού για τα τοπία της Κεφαλονιάς σε κορυφαία φωτογραφικά forums.

Ζούμε λοιπόν όχι μόνο στην εποχή της γρήγορης και άμεσης ενημέρωσης, αλλά και στην εποχή που η διαφήμιση και η προώθηση ακόμα και ενός τόπου μπορεί να γίνει κα με μία φωτογραφία… που απλώς καταφέρνει λόγω της ποιότητας και φυσικά του περιεχομένου της να κάνει το γύρο του κόσμου. Χρειάζονται πια τόσα λίγα για να ταξιδέψει η πληροφορία που επιθυμεί ο οποιοσδήποτε να διαδώσει, αρκεί να υπάρχει σωστή και γρήγορη σκέψη… Άλλωστε, όλα σήμερα γίνονται πιο γρήγορα και άμεσα. Ας παραδειγματιστούμε, για να εκσυγχρονιστούμε όλοι.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση