Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«Στο Γαλατά ψιλη βροχή» Η επιτυχία συνεχίζεται

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης, της καθ ημάς ανατολής με συνταξιδιώτες τους:

•Θεοδοσία Στίγκα (στο τραγούδι και τα όργανα),
•Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι),
•Μάνο Κουτσαγγελίδη (κανονάκι),
•Φώτη Τσορανίδη (κιθάρα)
•Πάνο Σκουρολιάκο στο θεατρικό μέρος.

Κείμενα των:
•Νικηφόρο Ρωμανού,
•Νικήτα Χωνιάτη,
•Μιλτιάδη Χουρμούζη,
•Θέμη Πάνου και αφηγήσεις απλών ανθρώπων.

Στην παράσταση, συμμετέχει και ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, φέρνοντας τον καραγκιόζη σε μέρη γνώριμά του, πίσω από τον μπερντέ. Τραγούδια και κείμενα, ακούγονται διαφορετικά σε αυτήν την παράσταση. Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, αλλά και στη Συρία και τον Λίβανο, συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες δημιουργούν μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε. Μια ωραία βόλτα σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων. Η Θεοδοσία, ο Χάικ ο Μάνος και ο Φώτης μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό μωσαϊκό.

Η παράσταση «Στον Γαλατά ψιλή βροχή», που φιλοξενείται στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στον 3ο όροφο, θα δίνεται για όλες τις Δευτέρες και Τρίτες από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου, στις εννιά το βράδυ. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη και της Νότας Μπενετάτου.

Πληροφορίες: «Στον Γαλατά ψιλή βροχή», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον 3ο όροφο, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 6 Οκτωβρίου έως 9 Δεκεμβρίου, στις 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (Μαθητικό /Φοιτητικό, Νεανικό (έως 26 χρονών), Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου), Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ), Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ΑμΕΑ, Άνω των 65). Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Public στην Αττική.

Σύλλογος

    Σχόλια Χρηστών

    x

    Δείτε Επίσης

    19η Μαΐου – Επέτειος Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

    Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού η 19η Μαΐου