Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Στιγμιότυπα από την βραδιά παραδοσιακής μουσικής και χορών από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά τα χορευτικά διοργάνωσαν με πρωτοφανή επιτυχία λόγω και της αθρόας προσέλευσης κόσμου, μια ξεχωριστή βραδιά ελληνικής παράδοσης, στην οποία «πρωταγωνιστής» αναδείχθηκε το παραδοσιακό στοιχείο. Στην εκδήλωση πήραν μέρος όλα τα χορευτικά τμήματα, του Π.Σ. τα οποία παρουσίασαν χορούς από την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα Νησιά, την Ήπειρο, την Κέρκυρα, αλλά και λαϊκούς, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο την παράσταση έκλεψαν οι μικροί χορευτές του Συλλόγου, άξιοι συνεχιστές της παράδοσης.

Την εκδήλωση καλλιτεχνικά πλαισίωσε ο γνωστός τραγουδιστής, Τάκης Μπαλάσης από την Αρκαδία και ο Β. Κωστούλας από το Μεσολόγγι, με το επιτελείο τους και πολλοί άλλοι παραδοσιακοί καλλιτέχνες, που με τα τραγούδια και τη μουσική τους ξεσήκωσαν τον κόσμο, ο οποίος έστω και για λίγες ώρες ξέφυγε από τη μονοτονία και τα προβλήματα της καθημερινότητας και διασκέδασε με την ψυχή του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Η αθρόα προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα χορευτικά μας τμήματα, αποδεικνύει πως όλοι μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχουμε ανάγκη από ποιοτική διασκέδαση, πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τις ρίζες του τόπου μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, η παράδοσή μας, είναι αυτά που εγγυώνται τη συνέχιση του λαού μας, αλλά και κρατούν όρθια την κοινωνία μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Δεν θα βουλιάξουμε στη μιζέρια. Δική μας επιλογή είναι η φυγή προς ένα δημιουργικό αύριο, πλημμυρισμένο από φαντασία, δημιουργία, συμμετοχή και πρωτοβουλίες», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκτός των άλλων περιελάμβανε λαχειοφόρο με πλούσια δώρα, διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού, ενώ έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν προσφέρει στο Σύλλογο, στον πολιτισμό και εν γένει στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν, ο συγγραφέας Νίκος Σακελλαρόπουλος, επίτιμος πρόεδρος του Π.Σ., ο πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρώην Γραμματέας του Συλλόγου, Ανδρέας Παναγόπουλος και το πρώην μέλος του Δ.Σ., Ανδρέας Ζυγούρας. Όπως πάντα, στο πλευρό του Συλλόγου, βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Κ. Ασημακόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Καλαβρύτων Β. Ασπρούλιας και η Γ.Γ. της ΠΕΚΑ Μαρία Δαφαλιά- Μασσαρά. Να σημειωθεί τέλος, πως τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου κυκλοφόρησαν και το ημερολόγιο του 2013, το οποίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις συμμετοχές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση