Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πρώτη συνάντηση Αϊβαλιωτών

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μια πρώτη συνάντηση των καταγόμενων από το Αϊβαλί πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στα γραφεία του Δικτύου Μικρασιάτης στην Αθήνα. Εγινε η αρχή, η πρώτη γνωριμία από κοντά, ανθρώπων με κοινό πάθος, την ανάδειξη της κληρονομιάς της αγαπημένης πατρίδας των προγόνων τους, του ιστορικού Αϊβαλιού.

Τους ευχόμαστε να είναι δυνατοί, να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος, για να ξαναβρεθεί η μεγάλη οικογένεια των Αιβαλιωτών, με τη δημιουργία ενός ζωντανού Συλλόγου. Εμείς ως Δίκτυο Μικρασιάτης, με τις μικρές μας δυνάμεις, θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, όπως και σε κάθε ανάλογη προσπάθεια Μικρασιατών σε όλη την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Λουκάς, από τους διαχειριστές της ομάδας στο facebook ΑΪΒΑΛΙ – ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ έγραψε :

Σήμερα ήταν μια σημαντική βραδιά Ήταν η ξεχωριστή ευκαιρία ένα όνειρο να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά. Και ξεκινήσαμε. Βρεθήκαμε εννιά άτομα ο Νικόλας Ροδόπουλος, ο Γιάννης Λουκάς, ο Χρήστος Πανταζής Κορακιανίτης, ο Γιάννης Λεμονής, ο Αλέξανδρος Χρησταντώνης, η Μιχαέλα Χρήστα, η Ευαγγελία Σωτηράκη, ο Μιχάλης Παγίδας και ο Δημήτρης Παντέλας στα γραφεία του Δικτύου Μικρασιατης και θέσαμε τους όρους για την ίδρυση του συλλόγου μας.

Σκοπός μας;

Να αναδείξουμε να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά και να προβάλουμε με την έρευνα όλα τα στοιχεία που συγκροτούν την ιστορία και τον πολιτισμό της αλησμόνητης πατρίδας μας.

 

Απόφασή μας;

Όλοι εμείς τα παιδιά των Κυδωνιών και των Μοσχονησίων της Μικρας Ασίας να αποτελέσουμε τον μεγάλο πυρήνα των διαχειριστών της πλούσιας κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.

Γιατί έχουμε την μεγάλη ευθύνη απέναντι στους απογόνους μας να τους παραδώσουμε αλώβητη αυτή την κληρονομιά για να μπορέσουν κι εκείνοι ως συνεχιστές της να την μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση