Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πώς πέθανε η Μικρά Ασία : H έκθεση εγκαινιάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιείται στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Πανεπιστημίου 32) έκθεση με τίτλο «Πώς απέθανε η Μικρά Ασία».

Θα παρουσιαστούν τεκμήρια από το αρχείο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κωνσταντίνου Φαλτάιτς (1891-1944): πολεμικές ανταποκρίσεις, δημοσιεύματα, μαρτυρίες, ημερολογιακές καταγραφές. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 5:30 μ.μ., με ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και μουσική.

Θα μιλήσουν: Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου, ομότιμη καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος των Φίλων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος των Φίλων του Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, Αναστασία Φαλτάιτς, ιστορικός, συνιδρύτρια του Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, Φρύνη Παπαλημναίου, επιμελήτρια της έκθεσης και γενική γραμματέας των Φίλων του Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, Αυγή Ε. Τζάκου, αρχιτέκτων-μουσειογράφος, Αντωνία Βαθάκου, πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, Ευάγγελος Τσίρκας, πρόεδρος Ένωσης Σμυρναίων, Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σμυρναίων, Λουκάς Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Ν. Ιωνίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το χρονικό της προσφυγιάς» (ΕΡΤ) ενώ η Παραδοσιακή Χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας θα τραγουδήσει μικρασιατικά τραγούδια.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση