Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πλήθος κόσμου στη συναυλία της «Ορχήστρας των Κυκλάδων» στη Ρόδο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του 2012 σε τοπικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Συγκεκριμένα η Ορχήστρα των Κυκλάδων υπό τη διεύθυνση του γνωστού μουσικοσυνθέτη Νίκου Κυπουργού, παρουσίασε στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μουσικές και τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο.

Το ρεπερτόριο της συγκεκριμένης συναυλίας περιελάμβανε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Νίκου Παπάζογλου, του Νίκου Ξυδάκη, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του ίδιου του Νίκου Κυπουργού. Το κοινό της Ρόδου, το οποίο συνέρευσε στην εκδήλωση κυριολεκτικά αποθέωσε τους συντελεστές της συναυλίας, ενώ έκδηλη ήταν η συγκίνηση όλων όταν προς το τέλος της συναυλίας ανέβηκε στη σκηνή η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με την άριστη απόδοση της πάνω σε τραγούδια του κ. Κυπουργού. Τη διδασκαλία και την προετοιμασία της χορωδίας έκανε ο σπουδαίος Ρόδιος μαέστρος, Μιχάλης Καλαεντζής.

Στο τέλος της συναυλίας, η αρμόδια για θέματα Πολιτισμού Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Τζένη Φάκκα – Βασιλαράκη απηύθυνε τις ευχαριστίες της προς τον μαέστρο και τους συμμετέχοντες μουσικούς συντελεστές, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Κυπουργού στη Ρόδο, προκειμένου να συσταθεί και στη Ρόδο ένα ανάλογο μουσικό σύνολο, στα πρότυπα ακριβώς της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Τη συναυλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σάββας Διακοσταματίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δέσποινα Μουτάφη, ο Γενικός Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Χριστοφάκης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας. Τη συναυλία διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα των Κυκλάδων και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση