Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Παρουσιάστηκε το έργο «Σάμος-Τα Αρχαιολογικά Μουσεία»

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αφιερωμένος στη Σάμο είναι ο τελευταίος τόμος της σειράς ο «Κύκλος των Μουσείων», ένα έργο που χρηματοδοτούν και επιμελούνται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank.

Η έκδοση με τίτλο «Σάμος – Τα αρχαιολογικά Μουσεία» παρουσιάζει τους θησαυρούς που στεγάζονται στα δύο αρχαιολογικά μουσεία του νησιού, στο Βαθύ και το Πυθαγόρειο. Επίσης, ζωντανεύουν με κάθε λεπτομέρεια τα μοναδικά ευρήματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. Η παρουσίαση πλαισιώνεται από στοιχεία για την αρχαία ιστορία του τόπου και το μέγεθος του πολιτισμού που αναπτύχθηκε.

Το έργο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, στο «Παλλάς Αθηνά», έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας και ακολούθησαν ομιλίες από την κ. Μαριάννα Ι. Λάτση, τον κ. Νικόλαο Νανόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank και τους δύο συγγραφείς του βιβλίου, κ. Κωνσταντίνο Τσάκο, Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων και κ. Μαρία Βιγλάκη-Σοφιανού, Αρχαιολόγο, Αναπληρώτρια Προϊσταμένου της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης – 29 Μαΐου 1453

29 Μαΐου 1453, η άλωση της Κωνσταντινούπολης.Η τελική έφοδος των Οθωμανών, η σφαγή των υπερασπιστών της Πόλης και το βράδυ που ο Μωάμεθ ο Πορθητής εισήλθε πανηγυρικά στην Αγιά Σοφιά