Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ορεστιάδα: Αποκαλυπτήρια προτομής της «Κυράς των Μαρασίων» στον Έβρο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Tα αποκαλυπτήρια της προτομής της «Κυράς των Μαρασίων» Βασιλικής Λαμπίδου, από τον πρώην υπουργό Εθνικής άμυνας και Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη, πραγματοποιήθηκαν στα Μαράσια Έβρου, ενώ ο δήμος Ορεστιάδας σε ειδική τελετή ανακήρυξε τον ίδιο επίτιμο δημότη, τιμώντας στο πρόσωπό του το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι προσηλωμένες στο καθήκον.

«Σήμερα, τιμάμε τους πρόσφυγες της πρώτης γενιάς και των παιδιών τους που ήρθαν και πρόκοψαν σε αυτόν το τόπο» τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, προσθέτοντας: «Η ‘Κυρά των Μαρασίων’ συνέδεσε το όνομά της με αυτό της Ελληνίδας μάνας, που ήταν η μάνα της προσφοράς. Ήταν η νέα Σπαρτιάτισσα, ήταν η συνέχεια. Η ‘Κυρά της Ρω’ συνάντησε την ‘Κυρά των Μαρασίων’. Η Βασιλική Λαμπίδου έχασε τέσσερα παιδιά, αλλά δεν το έβαλε κάτω και για πάνω από σαράντα χρόνια ήταν κοντά στα στρατευμένα παιδιά και σήκωνε καθημερινά την ελληνική σημαία. Και ξέρετε τι μου είπε; Εδώ στον Έβρο, η σημαία δεν υποστέλλεται ποτέ!».

Την προτομή της «Κυράς των Μαρασίων», με την οποία ο δήμος Ορεστιάδας τίμησε την προσφορά της, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης. Σε δηλώσεις στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μούζας, ανάφερε πως ο Δήμος Ορεστιάδας τίμησε την «Κυρά των Μαρασίων», αυτή την ξεχωριστή γυναίκα ποy ύψωνε επί πολλά χρόνια την ελληνική σημαία στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση