Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο Μουσείο της Ακρόπολης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Την πόρτα του Μουσείου της Ακρόπολης πέρασε αργά το μεσημέρι της Τρίτης ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο διάσημος ηθοποιός που φέτος διεκδικεί Οσκαρ για την ερμηνεία του στον «Λίνκολν».

Η ξενάγηση, που κράτησε μία ώρα, έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», αφού απαγορεύτηκαν αυστηρά οι τηλεοπτικές κάμερες, τα φωτογραφικά φλας και οι δημοσιογράφοι, που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο του Μουσείου, περιμένοντας τον ηθοποιό.

Για «έναν γοητευτικό και πολύ γλυκό άνθρωπο» έκανε λόγο η αρχαιολόγος του Μουσείου Ίρις Πλαϊτάκη που ξενάγησε τον ηθοποιό.

Ο διάσημος ηθοποιός έφθασε στις 13:45 συνοδευόμενος από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, και παρά το γεγονός ότι ήταν «πιεσμένος από τον χρόνο», όπως ο ίδιος εξήγησε, παρέμεινε μία ακριβώς ώρα, κάνοντας σχεδόν τον γύρο του Μουσείου. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και στάθηκε με ενδιαφέρον στην περίφημη αίθουσα των Αρχαϊκών, στις Καρυάτιδες, καθώς και στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο ανώτερο επίπεδο του Μουσείου.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δηλώνει φίλος της Ελλάδας. Την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης δήλωσε: «Καιρός να ξανανέβω στην Ακρόπολη, γιατί πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά».

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση