Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Νέα εκθέματα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Είκοσι επτά αποσπασματικές αρχαιότητες από τις αποθήκες του Παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως θα μεταφερθούν στο Νέο, έπειτα και από τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στο σχετικό αίτημα. Το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, που αιτήθηκε την έγκριση μεταφοράς, σχεδιάζει να εντάξει στις αίθουσές του τα 27 αντικείμενα, τα οποία σχετίζονται με μνημεία και που εκτίθενται ήδη στις αίθουσές του.

Συγκεκριμένα, πλάκες εφαρμογής, εμπόλια και πόλοι (ξύλινα στοιχεία για την κατακόρυφη σύνδεση των σφονδύλων των κιόνων), που προέρχονται από τον Παρθενώνα, πρόκειται να εκτεθούν στη δυτική πλευρά του Β’ ορόφου του Μουσείου της Ακρόπολης, εκεί όπου βρίσκονται τα προπλάσματα και τα τεχνικά στοιχεία των κλασικών χρόνων. Σίμες, υδρορροές και κέραμοι του αρχαίου ναού θα τοποθετηθούν στην αρχαϊκή αίθουσα.

Επίσης, ένα τμήμα μαρμάρινου θρόνου θα γίνει αντικείμενο έρευνας για την αναζήτηση συνανηκόντων θραυσμάτων σε αντιστοιχία με το μαρμάρινο θρόνο που εκτίθεται στην αίθουσα των μεταπαρθενωνείων, ενώ ένα άλλο θραύσμα γλυπτού, που προέρχεται από τον διάκοσμο του Παρθενώνα, έχει σχετιστεί με τις εναέτιες μορφές που εκτίθενται στον Γ΄ όροφο του Μουσείου.

Τα μέλη του ΚΑΣ δεν είχαν αντίρρηση ως προς την παραχώρηση, η δε έκθεση των παραπάνω τμημάτων θα ολοκληρωθεί μετά την υποβολή μουσειολογικής μελέτης, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο Μουσείων.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση