Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μεγάλο Γλέντι από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ασπρόπυργου (Φωτογραφίες)

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Οι Ηπειρώτες του Ασπροπύργου γλέντησαν με την ψυχή τους, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, στο Ηπειρώτικο αντάμωμα, του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.

 

Είναι αυταπόδεκτο γεγονός και καθημερινά αποδεικνύεται περίτρανα ότι, ”φάρμακο” στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας. Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.

 

Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους ηπειρώτκης καταγωγής.

 

Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η ηπειρώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.

 

glenti panipeirwtikou sullogou aspropurgou 2

 

Και το επιτυγχάνουν με πολλές πολιτιστικές μορφές προσέγγισης, μεταξύ των οποίων είναι τα ηπειρώτικα πανηγύρια, πανηγύρια που έχουν ως αρχή και κανόνα την πεπατημένη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που σε ένα στενό γεωγραφικό και επικοινωνιακό περιβάλλον δημιούργησαν και καταξίωσαν τις αρχές της ηπειρωτικής ευποιϊας και κουλτούρας.

 

Ένα τέτοιο παραδοσιακό πανηγύρι επιστροφής στις ρίζες, έζησαν το Σάββατο 7 Ιούνη 2014, οι Ηπειρώτες του Ασπροπύργου, αλλά και οι φίλοι της Ηπείρου, στο οίκημα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.

 

Ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Ζηκόπουλος και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. έκαναν τα αδύνατα δυνατά, για να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι, γνήσια και παραδοσιακά ηπειρώτικα, έτσι όπως αρμόζει σε αυτούς που είναι ”εραστές” της ηπειρώτικης παράδοσης και της ηπειρώτικης μουσικής.

 

glenti panipeirwtikou sullogou aspropurgou 2

 

Παράλληλα βραβεύτηκε και ο εξαίρετος ηπειρώτης μουσικός και τραγουδιστής, που εδώ και χρόνια με πίστη και αυταπάρνηση υπηρετεί την ηπειρώτικη μουσική λαϊκή παράδοση, Μάκης Χήτος(Κιάμος), έγκριτος δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Φολαδέλφειας – Νέας Χαλκηδώνας.

 

Την διασκέδαση είχε αναλάβει και έφερε επάξια σε πέρας η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Γιώργου Χαλιγιάννη, που ήρθε από την Ήπειρο, έχοντας στο τραγούδι τον Μάκη Κιάμο.

 

Κατά τα παλαιά, μετά την χορευτική παράσταση του χορευτικού του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου, άνοιξαν τον χορό, ο Πρέδρος και τα μέλη του Δ.Σ. και οι προσκεκλημμένοι και ακολούθησαν στη συνέχεια όλοι.

 

glenti panipeirwtikou sullogou aspropurgou 3

 

Στο ηπειρώτικο αυτό πανηγύρι παρέστει ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, που δηλώνει περισσότερο Ηπειρώτης παρά Ασπροπυργιώτης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του και δημοτικούς συμβούλους του καθώς και εκπρόσωποι πολτιστικών φορέων αποδημικών οργανώσεων που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και κατοικούν στο Θριάσιο, όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της περιοχής Ασπροπύργου.

 

Την Ηπειρωτική αποδημία εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, Σωτήρης Κολιούσης και Κώστας Κωνής, ο αναπληρωτής Ταμίας της ΠΣΕ Χριστόφορος Τζαρτζούλης, αντιπροσωπεία του Σύνδεσμου Γυναικών Ηπείρου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αθηνά Ζιάγκα, συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου Νίκος Μαλάμος, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, η έφορος Πολιτισμού, της Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου Ρωξάνη Μαύρου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Σκιαδά Πρέβεζας Κώστας Ντίμερης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμανού Ιωαννίνων Θεόδωρος Τζαρτζούλης και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών.

 

glenti panipeirwtikou sullogou aspropurgou 4

 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, επιδίδοντας παράλληλα το βραβείο στον βραβευθέντα τραγουδιστή Μάκη Χήτο (Κιάμο), ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου αναφέρθηκε στην συνολική προσπάθεια της ηπειρώτικης αποδημίας για την διατήρηση της ηπειρώτικης κουλτούρας και παράδοσης, σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης και παράλληλα πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης, που έχει πρόσφορο έδαφος, να επιβληθεί στην παράδοση μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Έχουμε καθήκον, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, να αντισταθούμε στην επίθεση της πολιτισμικής και πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι που υπηρετούμε τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Αυτό κάνει και ο Μάκης Κιάμος, με πίστη και διαρκή προσπάθεια και αξίζει να τιμηθεί για αυτό από όλους μας και σήμερα το κάνει ο Πανηπειρώτικος Σύλλογος Ασπροπύργου.

 

Το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες και στο χορό συμμετείχαν με την ψυχή τους άπαντες. Και του χρόνου!

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση