Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Με κάθε επισημότητα τα αποκαλυπτήρια της Αρπαγής της Ευρώπης στον Άγιο Νικόλαο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με μια εντυπωσιακή χορογραφία που παρέπεμπε στη Κρήτη της εποχής του Μίνωα και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η τελετή αποκαλυπτηρίων του γλυπτού της Αρπαγής της Ευρώπης του γνωστού σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου παρευρέθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, στον οποίο απονεμήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Χρυσό μετάλλιο της πόλης, για την προσφορά του στην τέχνη και στον τόπο.

Το άγαλμα συμβολίζει την ονοματοδοσία της Ευρώπης από τον Ελληνικό και ιδιαίτερα τον Κρητικό πολιτισμό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο εμπνευστής του έργου Νίκος Κούνδουρος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και ισότητας των λαών, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες που βιώνουν τα κράτη της Ευρώπης.Το έργο κατασκεύασαν οι γλύπτες Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης.

Η τελετή έγινε παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, του πρέσβη της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ, του Ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλη, του επιχειρηματία Γιώργου Βαρδινογιάννη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, υπό την ευγενή καθοδήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών – Τμήματος Εθιμοτυπίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το πολιτιστικό γεγονός πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε εντυπωσιακά χορευτικά εμπνευσμένα από τη μινωική εποχή. Στο θεαματικό χορευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν η Καλλιτεχνική ομάδα χορού από το Ηράκλειο και η σχολή χορού της Σοφίας Μαυροφόρου. Το μουσικό και ερμηνευτικό κομμάτι συγκρότησαν η Άγγελα Γερασκλή, η Χαρούλα Τυμπακιανάκη, ο Κώστας Ζαιμάκης, ο Στέλιος Τάρλας και το μουσικό συγκρότημα του Δημήτρη Σγουρού.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση